Elk jaar organiseert ICEJ Nederland het Israël-weekend. Een weekend met lezingen, worship, workshops en ontmoeting.

Dit jaar wordt het Israël-weekend van 2-4 september 2022 gehouden op De Betteld. Het thema is: Israël, kruispunt van de wereld?

Worship wordt verzorgd door Maaike & Peeber & Band en de sprekers zijn Jürgen Bühler (president van ICEJ Israël) en Jacob Keegstra (ICEJ Nederland).

Er is weer een prachtig Kinder- en Tienerprogramma!

De prijzen voor deze conferentie zijn: € 65 voor volwassenen en € 15 voor kinderen en jongvolwassenen t/m 25 jaar.

Israël-weekend flyer
Israël-weekend flyer

Opgave bij de Betteld


Terugblik Israël-weekend 2021

“We hebben Israëlische temperaturen hier op de Betteld”, klinkt door de microfoon tijdens de 11de editie van het Israël-weekend van ICEJ Nederland. Het was een prachtig zonnig weekend en bijzonder om voor de tweede keer in deze tijd van Corona met zoveel mensen (351) samen te mogen komen om de God van Israël te loven en te prijzen. De liederen werden begeleid door Emo Rahajaan & Band en het was indrukwekkend om te zien, hoeveel mensen iedere keer weer gedreven werden om de HEER staande te aanbidden.

Jacob Keegstra gaf op vrijdagavond een inleiding op het weekend door te vertellen over ‘het evangelie wat in golven’ over de wereld gaat, wat hij zaterdagavond vervolgde in een studie over ‘Let op alle bomen.’ Peter Tsukahira uit Israël kon helaas niet aanwezig zijn, maar ondanks dat lieten zijn twee speciaal voor dit weekend ingesproken video-boodschappen die afgespeeld werden genoeg gespreksstof over voor bij de koffie of om verder over na te denken. Er waren veel kinderen en in het bijzonder tieners dit jaar, zodat er voor hen leuke activiteiten waren georganiseerd. De diverse en uiteenlopende workshops werden druk bezocht en vielen goed in de smaak. Jannie Tolhoek, stafmedewerker ICEJ in Israël, was op bezoek in Nederland en verzorgde een van de workshops.

Schuilkelder

We werden stil van de opbrengst van de collecte, die bestemd is voor schuilkelders in het Noorden van Israël. Eén schuilkelder kost € 17.000,- En we kunnen met dankbaarheid vermelden dat we een schuilkelder kunnen doneren!

Op 4 februari 2022 konden wij melden dat de schuilkelder langs de grens met Syrië is geplaatst!