Een Bijbels mandaat

De International Christian Embassy Jerusalem vertegenwoordigt vele christenen over de hele wereld die Israël steunen en solidair zijn met de diepe verbondenheid van het Joodse volk aan Jeruzalem. De ICEJ, opgericht in 1980, erkent in het hedendaagse herstel van Israël de trouw van God om Zijn oude verbondsbeloften aan het Joodse volk na te komen.

Een profetische visie

De ICEJ ontwikkelt christelijke steun voor Israël, in bijna elk land op aarde, om alle segmenten van de Israëlische samenleving te bereiken met de boodschap van oprechte christelijke liefde en zorg voor hen.

Onze roeping

Vanaf het begin ontvingen de oprichters van de International Christian Embassy Jerusalem een duidelijk mandaat vanuit de Schrift om een ‘bediening van troost’ te zijn voor Israël en het Joodse volk, gebaseerd op Jesaja 40:1-2: “Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen, spreek naar het hart van Jeruzalem en roep haar toe dat haar strijd vervuld is, dat haar ongerechtigheid verzoend is, dat zij uit de hand van de HEERE het dubbele ontvangen heeft voor al haar zonden.”

Onze geschiedenis

De Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem werd opgericht in 1980. Een tijd dat het Israëlische parlement (de Knesset) de herenigde stad Jeruzalem uitriep tot de eeuwige, ondeelbare hoofdstad van de Joodse Staat. Als reactie daarop dreigden de Arabische oliemachten met een olie-embargo tegen alle landen die nog steeds hun ambassades in Jeruzalem hadden. Een voor een verlieten de laatste 13 buitenlandse ambassades de stad voor Tel Aviv. Toen voelde een groep evangelische christenen het isolement van het Israëlische volk en besloot een ‘christelijke ambassade’ in Jeruzalem op te richten als een daad van solidariteit met het diepe spirituele verlangen en de gehechtheid van het Joodse volk aan deze stad.

Onze overtuigingen

De International Christian Embassy Jerusalem (ICEJ) is een evangelisch-christelijke organisatie die orthodox-evangelische overtuigingen onderschrijft, die wij als geheel in overeenstemming met Bijbelse openbaring beschouwen.