De ICEJ is internationaal vertegenwoordigd via haar kantorennetwerk in zo’n 86 landen van de wereld. Deze lokale vertegenwoordigers hebben contacten met kerkleiders en bewegingen in hun land.

Het hele jaar door stuurt de ambassade sprekers over de hele wereld om belangrijke kwesties met betrekking tot Israël en het Midden-Oosten toe te lichten. Ons belangrijkste doel is om het christelijke bewustzijn en de steun voor Israël te vergroten door leiders, kerken en organisaties te stimuleren om namens het Joodse volk effectieve invloeden in hun land te worden. Er worden ook recepties gehouden, waar lokale Joodse gemeenschappen, Israëlische vertegenwoordigers en christelijke leiders samenkomen om verzoening en begrip te vergemakkelijken.

De ICEJ werkt nauw samen met Knesset-leden (het Israëlische parlement) aan verschillende projecten in Israël en in het buitenland, via de Knesset Christian Allies Caucus. Deze projecten variëren van programma’s voor sociale bijstand in Israël tot het tot stand brengen van joods-christelijk begrip, wederzijdse steun en het aanspreken van buitenlandse regeringen ter verdediging van Israël. Ambassadeleiders lobbyen vaak namens Israël over de hele wereld door regeringen, diplomaten en gemeenschapsleiders aan te spreken. Onze connectie met Israëlische ambassades en missies in het buitenland helpt bij het opbouwen van seculiere publieke steun voor Israël en bevordert christelijk toerisme en pelgrimstochten naar Israël.

Via ons netwerk van nationale bestuurders en vertegenwoordigers over de hele wereld blijven we steun verwerven voor het volk van Israël door middel van solidariteitsbijeenkomsten, onderwijsevenementen, conferenties en belangenbehartigingscampagnes.