Bij de ICEJ geloven we dat gebed de motor is van onze bediening en elk onderdeel zou moeten raken van wat we doen in Israël en over de hele wereld! We willen graag dat jullie, onze partners, met ons in gebed gaan via onze verschillende gebedsinitiatieven en maximale impact maken door te bidden voor Gods land en Zijn volk in deze moeilijke tijden. Doe mee met ons gebed!

Actuele gebedspunten

Elke twee weken heeft ICEJ Nederland nieuwe actuele gebedspunten, verdeeld over drie thema's: we bidden voor Israël, voor het Midden-Oosten en voor Nederland.

Gebedsapp 'Israëlbidders'

Kort na de bloedige aanslagen op 7 oktober van Hamas ontstond het initiatief om een gebedsapp aan te maken om updates uit Israël, bemoedigende bijbelteksten en actuele gebedspunten te kunnen delen via Whatsapp- of Telegram kanaal: 'Israëlbidders'. Blijf op de hoogte en meld je aan!

Jesaja 62 Global Prayer

Samen wekelijks bidden tijdens het Jesaja 62-gebed vanuit Jeruzalem via Zoom. Elke woensdag om 15:00 Nederlandse tijd, met christelijke voorgangers en leiders uit Israël. Jesaja 62:6-7: zegt: "Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan de HEERE doet denken, gun u geen rust. Ja, geef Hem geen rust, totdat Hij Jeruzalem gegrondvest heeft en gesteld heeft tot een lof op aarde." Sinds de gebeurtenissen van 7 oktober is het wekelijks bidden omgezet naar een DAGELIJKS gebed.

Rosh Chodesh

Sluit je aan bij het maandelijkse wereldwijde 24/7 gebed op "Rosh Chodesh", wanneer de nieuwe maan aan het begin van elke maand verschijnt volgens de Hebreeuwse kalender. Dit feest van de nieuwe maan werd aan het Joodse volk gegeven op de berg Sinaï. Op "nieuwe maan" moesten speciale offers worden gebracht om het begin van de nieuwe maand te markeren (Numeri 28: 11-15). Het werd ook een tijd waarin de Israëlieten de Hebreeuwse profeten zouden raadplegen (2 Koningen 4:23). Bovendien werd deze vreugdevolle dag gekenmerkt door het blazen van een trompet op de top van de Tempel in Jeruzalem, om de komst van de nieuwe maand aan te kondigen. Op een vergelijkbare manier zal ICEJ vanuit Jeruzalem ‘op de trompet blazen’ om aan het begin van elke nieuwe maand op te roepen tot een speciale tijd van gebed en het zoeken van de Heer. Zorg ervoor dat je elke maand bij ons bent! Elk land is op een bepaalde tijd aan de beurt. Raadpleeg onze agenda voor de Nederlandse tijden.

Wereldwijd vasten van Esther voor Israël

Israël is in oorlog! Zaterdag 7 oktober beleefde Israël wat president Isaac Herzog omschreef als de ergste dag in de Joodse geschiedenis sinds de Holocaust. Op de grote feestdag Simchat Torah en de dagen erna heeft Israël meer dan 1.300 mensen verloren, waarvan de overgrote meerderheid burgers. Duizenden anderen raakten gewond. Meer dan 5.000 raketten zijn op Israël neergekomen. Sluit je aan bij het wereldwijd vasten van Esther voor Israël. Zet u alstublieft in voor ten minste één periode van drie dagen van vasten en gebed, zodat Israël de overwinning kan behalen in zijn strijd tegen het genocidale terrorisme van Hamas.