Bij de ICEJ geloven we dat gebed de motor is van onze bediening en elk onderdeel zou moeten raken van wat we doen in Israël en over de hele wereld! We willen graag dat jullie, onze partners, met ons in gebed gaan via onze verschillende gebedsinitiatieven en maximale impact maken door te bidden voor Gods land en Zijn volk in deze moeilijke tijden. Doe mee met ons gebed!

Actuele gebedspunten

Elke twee weken heeft ICEJ Nederland nieuwe actuele gebedspunten, verdeeld over drie thema's: we bidden voor Israël, voor het Midden-Oosten en voor Nederland.

Gebedsapp 'Israëlbidders'

Kort na de bloedige aanslagen op 7 oktober van Hamas ontstond het initiatief om een gebedsapp aan te maken om updates uit Israël, bemoedigende bijbelteksten en actuele gebedspunten te delen. De eerste groepsapp via Whatsapp had al snel het maximum-aantal van 1.025 deelnemers bereikt, zo ook de tweede. Daarom is ook op Telegram een groep 'Israëlbidders'. (Je moet Telegram eerst downloaden als je dat nog niet op je computer of mobiel hebt staan; dat kan ook via onderstaande link.)

Jesaja 62 Global Prayer

De afgelopen maanden hebben duizenden voorbidders van over de hele wereld zich online aangesloten bij onze wekelijkse Jesaja 62 Global Prayer Gathering. Deze tijden van samen bidden zijn voor ons bij ICEJ een echte bron van kracht en bemoediging geweest tijdens deze moeilijke dagen, en velen van jullie hebben ons hetzelfde verteld. Doe elke woensdag (15:00 uur Nederlandse tijd) met ons mee als we christelijke pastors en bedieningsleiders uit Israël en wereldwijd samenbrengen voor een tijd van gebed en aanbidding. Dit doen we volgens Jesaja 62:6-7: "Jeruzalem, ik heb wachters op je muren gezet die nooit zullen zwijgen, dag noch nacht. Jullie die een beroep doen op de HEER, gun jezelf geen rust en gun Hem evenmin rust, totdat Hij Jeruzalem weer heeft gegrondvest en haar roem op aarde heeft bevestigd."

Rosh Chodesh

Sluit je aan bij het wereldwijde gebed op "Rosh Chodesh", wanneer de nieuwe maan aan het begin van elke maand verschijnt volgens de Hebreeuwse kalender. Dit feest van de nieuwe maan werd aan het Joodse volk gegeven op de berg Sinaï. Op Rosh Chodesh moesten speciale offers worden gebracht om het begin van de nieuwe maand te markeren (Numeri 28: 11-15). Het werd ook een tijd waarin de Israëlieten de Hebreeuwse profeten zouden raadplegen (2 Koningen 4:23). Bovendien werd deze vreugdevolle dag gekenmerkt door het blazen van een trompet op de top van de Tempel in Jeruzalem, om de komst van de nieuwe maand aan te kondigen. Op een vergelijkbare manier zal ICEJ vanuit Jeruzalem ‘op de trompet blazen’ om aan het begin van elke nieuwe maand op te roepen tot een speciale tijd van gebed en het zoeken van de Heer. Zorg ervoor dat je elke maand bij ons bent! Elk land is op een bepaalde tijd aan de beurt. Raadpleeg onze agenda voor de Nederlandse tijden.

Wereldwijd vasten van Esther voor Israël

Israël is in oorlog! Zaterdag 7 oktober beleefde Israël wat president Isaac Herzog omschreef als de ergste dag in de Joodse geschiedenis sinds de Holocaust. Op de grote feestdag Simchat Torah en de dagen erna heeft Israël meer dan 1.300 mensen verloren, waarvan de overgrote meerderheid burgers. Duizenden anderen raakten gewond. Meer dan 5.000 raketten zijn op Israël neergekomen. Sluit je aan bij het wereldwijd vasten van Esther voor Israël. Zet u alstublieft in voor ten minste één periode van drie dagen van vasten en gebed, zodat Israël de overwinning kan behalen in zijn strijd tegen het genocidale terrorisme van Hamas.