Waarom komen Christenen elk jaar naar Jeruzalem om het Loofhuttenfeest te vieren? Al 43 jaar komen duizenden Christenen van over de hele wereld in het najaar naar Jeruzalem om het ICEJ Loofhuttenfeest te vieren. Doe ook mee van 29 september t/m 6 oktober 2023? Het thema van het ICEJ Loofhuttenfeest congres 2023 is ‘Koning van heel de aarde’.

Want God is Koning over heel de aarde; zing psalmen met een onderwijzing.” Psalm 47:7

Wat kun je verwachten van het ICEJ Loofhuttenfeest 2023?

Verblijf van 2 dagen in Galilea en 5 dagen in Jeruzalem, presentatie van alle deelnemende naties, avondmaal vieren in de Graftuin, deelnemen aan de beroemde Jeruzalem Mars, de gebedswake in de Pavillion en een solidariteitsbijeenkomst in de Negev met bezoek aan ICEJ-projecten.

Ga je voor de volledige beleving, dan kun je ook deelnemen aan de reis door Israël! Je verblijft dan 9 nachten in Israël. Je bezoekt onder leiding van een Israëlische gids o.a. Caesarea, Carmel-gebergte, Megiddo, boottocht op het Meer van Galilea, Tabgha, Jordaan-vallei, Masada, Qumran, Ein Gedi, zwemmen in de Dode Zee, Olijfberg, Gethsemané, oude stad Jeruzalem inclusief de westelijke muur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het nieuws over het Loofhuttenfeest direct in je mailbox! Kijk onderaan deze pagina!


Alles wat je wilt weten van het ICEJ Loofhuttenfeest congres

Volledige programma ICEJ Loofhuttenfeest congres 2023

De locaties o.l.v. een gids, alle ICEJ-evenementen, accommodaties etc.

Bekijk de volgende drie mogelijkheden om het ICEJ Loofhuttenfeest mee te maken.


Waarom is het ICEJ Loofhuttenfeest congres uniek?

Een uitnodiging aan de heidenvolken

Het Loofhuttenfeest, of Succot, is een uniek Joods feest, waarin de heidense volken zijn uitgenodigd om naar Jeruzalem te komen om de Heer te aanbidden tijdens een ‘afgesproken tijd‘. (Numeri 29:12-35, 2 Kronieken 6:32-33, Jesaja 56:7, Mattheüs 21:13).

Solidariteit met het Joodse volk

Het meest zichtbare symbool van Succot zijn de fragiele kleine hutjes in Israël die hun veertig jaar in de woestijn symboliseren, toen God trouw voor hen zorgde. Joodse gezinnen wordt bevolen om gedurende de acht dagen van het feest in deze ‘soeka’ te wonen (Leviticus 23:33-43). Als christenen die deze traditie naleven, weerspiegelen we het karakter van onze totale afhankelijkheid van een God die zijn beloften nakomt door de zwaarste tijden.

Een profetische belofte

Succot bevat de grote profetische oproep dat de hele wereld gedurende het Messiaanse tijdperk dit grootse feest zal komen vieren, omdat het het glorieuze moment markeert waarop Jezus komt om de troon van David in Jeruzalem op te nemen. (Zacharia 14:16)


Waarom vieren christenen het Loofhuttenfeest?

De christelijke viering van het Loofhuttenfeest (Soekot in het Hebreeuws) wordt gehouden tijdens de Joodse viering van Soekot (Leviticus 23). Het is een viering van eenheid, vreugde, rust en herstel. Traditioneel viert het het binnenhalen van de oogst, de komst van de regen, de bescherming en de voorziening van God aan Zijn volk tijdens de meedogenloze leegte van de woestijn. Door de beloofde Messias te ontvangen, mogen wij ook het Loofhuttenfeest vieren (Zacharia 14:16).

Jacob Keegstra, voorzitter van ICEJ Nederland, schreef een verdiepingsartikel over het Feest van de Vader, het Loofhuttenfeest.

David Parsons, vice-president van ICEJ in Jeruzalem, schreef een artikel over waarom wij het Loofhuttenfeest vieren.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets van het Loofhuttenfeest en meld je aan!

  • Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring.