Studenten van een gemengde Joodse en Arabische school voor slechthorenden in Jeruzalem hadden onlangs de kans om hun creatieve kant te laten zien, en de christelijke ambassade was verheugd om sponsor te zijn van hun educatieve reis.

De studenten namen deel aan een uniek fotografieproject dat een selecte groep de kans bood om de wereld van visuele concepten te verkennen. De fotocursus stimuleerde actief leren bij de studenten door middel van een onderwerp naar keuze.

Naast het verwerven van fotografische vaardigheden, leerden de studenten ook het belang van teamwerk, en hoe te communiceren en ideeën van collega-teamgenoten in overweging te nemen om overeenstemming te bereiken en resultaten te bereiken.

Jiska en Noam werkten samen aan het onderwerp “Mijn schaduw en ik” en maakten foto’s van objecten of dieren en hun schaduwen. Ondertussen werkten Nati en Liav samen om “Water Reflections” te fotograferen en legden ze de weerspiegelingen van de natuur en andere objecten in het water vast. (Zie onder.)

Photo outside in Jerusalem

Foto-excursies rond het schoolterrein en in de straten van Jeruzalem gaven veel ruimte voor de verbeelding. Khaled heeft foto’s van auto’s ingediend en is al begonnen aan een ander project genaamd “Op straat”, waar hij gewone mensen vastlegt die hun dagelijkse leven leiden. Sommige mensen regelen het verkeer of fietsen, terwijl oudere mensen lopen met hun wandelstok of winkelwagentje en jongere mensen zich tijdens het lopen op hun mobiele telefoon concentreren.

Er werden tientallen en tientallen foto’s gemaakt en ingezonden, maar aan het einde van het project konden alleen de 10 beste foto’s worden gekozen voor een tentoonstelling.

Het selectieproces bleek een uiterst uitdagende taak voor studenten, omdat het normaal was om gepassioneerd te zijn over hun eigen foto’s. Maar ook hier waren lessen te trekken. De studenten leerden kritisch naar hun eigen werk te kijken en hun vaardigheidsniveau te erkennen in vergelijking met hun medestudenten. De geselecteerde foto’s werden afgedrukt en tentoongesteld langs de schoolgangen. De studenten namen van begin tot eind deel aan het project en waren betrokken bij de volgorde van plaatsing van de foto’s, aangezien elk een ereplaats vond en werd tentoongesteld zodat iedereen ervan kon genieten.

Een gevoel van trots en voldoening vulde hun hart bij de succesvolle afronding van het project.

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat er is gebeurd met de foto’s die niet zijn gekozen voor de tentoonstelling. Welnu, een deel van het project omvatte een les in prioriteiten stellen, budgetteren en verkopen. Tijdens deze taak begonnen de studenten aan een winkelexpeditie. Ze kregen een budget en moesten prijzen controleren, kosten berekenen om dozen, canvassen en andere materialen binnen hun budget te kopen.

De leerlingen beschilderden vervolgens de dozen die ze kochten, selecteerden hun meest geschikte foto’s en plakten de foto’s met speciale lijm op de dozen. De school organiseerde een marktdag, waar de leerlingen een tafel in een lokale buurt oprichtten om hun creativiteit te tonen en hun werk te verkopen. Ze waren helemaal opgetogen toen verschillende van hun dozen en andere items werden verkocht!

Ondertussen zullen de foto’s van het project “In de keuken” van Salma en Ahmed – dat gericht was op foto’s van voedselbereiding – de vorige vervaagde foto’s vervangen die momenteel worden weergegeven in het trappenhuis dat naar de schoolkeuken leidt.

Photo magnets

Tijdens de cursus leerden de studenten ook over het maken van foto’s speciaal om op magneten te produceren. Toen de studenten de kans kregen om deel te nemen aan evenementen in de tuinen van Jeruzalem, waren ze het daar snel mee eens. Hier werden ze gevraagd om foto’s te maken op het evenement en konden ze een vergoeding vragen. Ze konden tijdens deze evenementen ook hun foto’s op magneten tonen.

Deze cursus was vooral zinvol voor studenten die het einde van hun formele opleiding naderden. Door hun blootstelling aan de creatieve en commerciële mogelijkheden van fotografie hebben ze hoopvol dat ze deze vaardigheden in de toekomst kunnen ontwikkelen en gebruiken.

“Het is heel bijzonder om deze slechthorende studenten te kunnen helpen en hen te helpen nieuwe creatieve en technische vaardigheden te verwerven die in de toekomst een bron van inkomsten voor hen kunnen worden”, zegt Nicole Yoder, ICEJ Vice President voor AID en Aliyah . “Het medium fotografie is een geweldige manier om te communiceren en de ICEJ is vereerd om dit beroepsopleidingsproject te ondersteunen door essentiële apparatuur te leveren en de kosten van de cursus te dekken.” Bedankt voor uw gulle donatie om dit en andere ICEJ AID-projecten te ondersteunen. Door uw trouwe giften zijn we in staat om levens te raken en te voorzien in behoeften in alle sectoren van de Israëlische samenleving, waardoor ze een toekomst en hoop krijgen. Overweeg een geschenk van liefde door op de onderstaande knop te klikken.

Geschreven door Laurina Driesse

Foto’s van het project