KKL Tree Planting

De viering van het Loofhuttenfeest van dit jaar, gesponsord door de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem, wordt op zondag 16 oktober afgesloten met een solidariteitsbezoek aan Israëlische gemeenschappen die onder constante raketbedreiging leven langs het grensgebied met Gaza en een ceremonie voor het planten van bomen met KKL/JNF om de inzet van de ICEJ voor de veiligheid en vergroening van de westelijke Negev-regio te weerspiegelen.

Op de laatste dag van het feest zullen 1.000 christenen uit zo’n 50 landen over de hele wereld een solidariteitsbezoek brengen aan de regio Sha’ar HaNegev. Het programma zal de aandacht vestigen op de talrijke hulpprojecten van de ICEJ voor Israëlische steden en dorpen in de Gaza-envelop, waaronder 140 draagbare schuilkelders en twee dozijn brandbestrijdingsvoertuigen die de afgelopen jaren zijn geschonken om deze Israëlische gemeenschappen te helpen het hoofd te bieden aan de constante dreiging van raketten en brandstichtingsballonnen uit Gaza. De ICEJ werkt ook samen met Keren Kayemeth Le’Israel (KKL/JNF) om beschermende heggen te planten en verbrande gebieden in de periferie van Gaza opnieuw te bebossen.

“We zijn erg verheugd om het Feest van dit jaar af te sluiten met een solidariteitsbijeenkomst samen met onze Israëlische vrienden die met grote moed en uithoudingsvermogen in de buurt van de grens met Gaza wonen en werken en hun gezinnen grootbrengen”, zei Dr. Bühler. “We willen vooral dat onze christelijke pelgrims getuige zijn van de ongelooflijke positieve geest die uitgaat van deze Israëlische gemeenschappen, ondanks alles waarmee ze worden geconfronteerd. We weten dat het onze feestdeelnemers zal inspireren om de vele crises die hun eigen land in deze verontrustende dagen treffen, het hoofd te bieden en te overwinnen.”

Het belangrijkste evenement is een solidariteitsbijeenkomst en een symbolische boomplantceremonie op de binnenplaats van de Shaar HaNegev middelbare school, gelegen op de campus van Sapir College. Ofir Libshtein, burgemeester van de regionale raad van Shaar HaNegev, voormalig MK Shai Hermesh, en KKL/JNF-functionarissen Ronnie Vinnikov en Elisha Mizrahi zullen onder de sprekers zijn, terwijl verschillende christelijke muziekteams van het feest zullen optreden voor het gemengde joods-christelijke publiek.

Een speciale VIP-tour zal ook een bezoek brengen aan Kibbutz Kissufim om een ​​nieuwe beschermende heg in te wijden, gesponsord door de ICEJ, om te voorkomen dat Gaza-terreurmilities een directe zichtlijn hebben op de wegen en dorpen nabij de grens.

Voor foto’s en video’s bezoek de feestgalerij!

Geschreven door David Parsons, vice-president & senior-woordvoerder ICEJ
Fotografie: ICEJ