ICEJ Feast Solidarity Rally in the Negev

De Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem sloot haar weeklange Loofhuttenfeest op zondag (16 oktober) af met een solidariteitsbezoek aan de westelijke Negev om steun te betuigen aan Israëlische gemeenschappen die onder constante raketdreiging leven langs het grensgebied met Gaza en een ceremonie voor het planten van bomen met Keren Kayemeth Le’Israel (KKL/JNF) om de inzet van de ICEJ voor de veiligheid en vergroening van de westelijke Negev-regio te weerspiegelen.

Meer dan 700 christenen uit 50 landen over de hele wereld namen deel aan een solidariteitsbijeenkomst die werd gehouden op de ruime binnenplaats van de Sha’ar HaNegev middelbare school, gelegen op de campus van Sapir College. Ofir Libshtein, burgemeester van de regionale raad van Sha’ar HaNegev, heette de christelijke bezoekers hartelijk welkom en bedankte hen voor hun steun. KKL/JNF-functionarissen Ronnie Vinnikov en Elisha Mizrahi waren ook onder de sprekers, terwijl verschillende christelijke muziek- en dansteams uit Fiji, Duitsland en de Filippijnen optraden voor het gemengde joods-christelijke publiek. Toen de solidariteitsbijeenkomst eindigde, lieten de ICEJ-afgevaardigden ook 1.000 blauwe en witte ballonnen los als “bidden voor vrede” in het grensgebied met Gaza.

Het programma benadrukte ook de talrijke hulpprojecten van de christelijke ambassade voor Israëlische steden en dorpen in de Gaza-envelop. Dit omvat de donatie van ICEJ van 140 draagbare schuilkelders en twee dozijn brandbestrijdingsvoertuigen in de afgelopen jaren om deze Israëlische gemeenschappen te helpen het hoofd te bieden aan de constante dreiging van raketten en brandstichtingsballonnen vanuit Gaza. De ICEJ werkt ook samen met KKL om beschermende heggen te planten en verbrande gebieden in de periferie van Gaza opnieuw te bebossen.

“Dit is een geweldige en prachtige plek om 95 procent van de tijd te wonen”, zei burgemeester Libshtein tegen de christelijke bezoekers. “Maar er is vijf procent van de tijd dat het niet gemakkelijk is om hier te leven… Alle mensen die hier wonen, lijden aan post-, post-, posttrauma. Als iemand net de deur sluit, dan spring je. Het is niet makkelijk om hier zo te leven… Het is alsof je twee verhalen hebt. Het ene verhaal is dat dit een prachtige plek is, maar het tweede verhaal is niet gemakkelijk.

“Heel erg bedankt ICEJ voor je samenwerking om ons te voorzien van schuilkelders en brandbestrijdingsmiddelen en alle andere dingen om ons leven veiliger te maken,” voegde hij eraan toe.

“De regio Sha’ar HaNegev is een voorbeeld voor de hele wereld over hoe om te gaan met crises, aangezien de bewoners van dit gebied de constante dreiging van raketten uit Gaza hebben weerstaan”, vertelde ICEJ-voorzitter Dr. Jürgen Bühler aan de bijeenkomst. “De manier waarop de lokale bevolking in het afgelopen decennium is verdubbeld, ondanks de dreigingen, wijst op het buitengewone doorzettingsvermogen en de crisisbeheersing van de lokale gemeenschappen hier. We vinden dezelfde positieve geest overal in Israël, maar we wilden vooral onze christelijke pelgrims hierheen brengen, niet alleen om solidariteit te tonen met deze kwetsbare steden en dorpen, maar ook om aangemoedigd te worden dat ook zij de vele crises waarmee hun delen van de wereld.”

“In veel opzichten tonen onze partners bij KKL-JNF deze geest van hoop en vernieuwing al tientallen jaren, omdat ze hebben geholpen om Israël van een dorre woestijn in een groen, bloeiend land te veranderen,” voegde Dr. Bühler eraan toe. “Deze bijeenkomst markeerde dus ook een herbevestiging van ons teamwerk met KKL om dit gebied opnieuw groen te maken na jaren van brandstichtingsballonnen vanuit Gaza en om de veiligheidsmaatregelen van de regio te versterken met boomgrenzen die fungeren als visuele barrières tegen de terreurdreiging van Hamas-raketploegen. .”

Een speciale VIP-tour van feestafgevaardigden bracht ook een bezoek aan Kibbutz Kissufim om een ​​van de nieuwe beschermende heggen in te wijden die door de ICEJ worden gesponsord om te voorkomen dat Gaza-terreurmilities een directe zichtlijn hebben op de wegen en dorpen nabij de grens.

Geschreven door David Parsons, vice-president & senior-woordvoerder ICEJ
Fotografie: ICEJ