door Lisa Schmid

De anti-Israël boycott beweging, aangeduid als BDS (Boycot, Desinvesteren en Sancties), wil druk uitoefenen op de regering van Israël. Het resultaat is juist het omgekeerde, dat de Palestijnen er veel last van hebben. De Palestijnen die werken voor Israëlische bedrijven in de West Bank betalen dagelijks een hoge prijs voor deze ontkenning van het bestaansrecht van Israël.

Een fabriek als Sodastream die moest vertrekken uit de Palestijnse gebieden, heeft nu geen Palestijnse werknemers meer. Dus voor hen geen inkomen of kans op ander werk. Mede daardoor verkopen de Palestijnen hun land aan Joden en vertrekken. Dit is een paradoxale situatie. Een werkelijke boycot van Israël heeft niet alleen impact voor de Palestijnen, maar ook voor de Westerse consumenten. De lijst van producten die geboycot worden is zo groot dat het ieder aspect van het leven raakt. Op basis van onderzoek stelt M.Ordman dat wij alles zouden boycotten uit Israël dit onze economie drastisch zou veranderen. Kijk eens naar onderstaande lijst: een draaiboek voor zelfdestructie.

Deel 1. Technologie

Verwijder alle Intel Pentium en Celeron processoren uit uw computers. Ook de nieuwe Ivy Bridge processor wordt in Israël gemaakt. Windows XT zal het niet meer doen en veel Microsoft producten vallen uit, want die worden in Israël gemaakt.

Zelfs als je computer het nu nog zou doen, dan moet je nog je anti-virus software verwijderen en firewalls. Je mails worden niet meer verstuurd, want ook Made in Israël.

Je mobiele telefoon kun je weggeven. De technologie is in Israël ontwikkeld. De mobiel chip zit al in 100 miljoen apparaten. Ook SMS is verboden, want dat is in Israël uitgevonden. Ook 4G kun je vergeten.

Drukwerk vergt 50% meer inkt, want Israël had daar iets op gevonden.

Zelfs Facebook is nu taboe geworden en alles van AOL platform. Alle internet search machines doen het niet meer. Made in Israël.

Ook je TV mist nu de entertainment centre, zelfs geen Video on Demand is meer mogelijk. Blijf je toch lekker radio luisteren.

Deel 2. Gezondheid

Vernietig alle medicijnen, want Teva Pharmaceutical in Israël is de grootste leverancier ter wereld. Ook ziekten als:

Kanker: Israëlische oncologen werken aan de frontlinie van deze ziekte.

Aids: onderzoekers in het Weizmann Instituut hebben AZT verbeterd en een medicijn die HIV kan remmen.

Diabetes: insulinepompen zijn ontwikkeld in Israël

Multiple Sclerosis: stop gebruik van Copaxone, een van de meest effectieve middelen tegen MS. Ook al ontwikkeld door Teva.

Parkinson: verwijder de hersen pacemaker die de tremoren stopt. Ook het middel Levodopa kun je wegdoen, Made in Israël.

Hartziekten: voor hartziekten en arteriosclerosis moet je het Israëlische apparaat daarvoor boycotten.

Dit is slechts een samenvatting van de uitgebreide lijst van producten die je zou moeten boycotten als je principieel bent. Maar dat zou je reinste zelfdestructie zijn. Dus de BDS mensen zijn selectief in hun boycot. Zoals de Italiaanse Premier Matteo Renzi het zei: ‘Wie denkt om de Israëlische producten te moeten boycotten, dat is jezelf pijn doen en een bedrog voor de toekomst.’