Fiji delegation in Jerusalem march

Dag vijf van het Loofhuttenfeest begon op donderdag met een reeks ochtendseminars in de Pais Arena in Jeruzalem, met berichten van de Israëlische predikanten Peter Tsukahira en Benjamin Berger, ds. Malcolm Hedding uit de VS en Sergey Shidlovsky uit Estland, terwijl de aanbiddingsband Kedesch uit Ivoorkust leidde ons in de tegenwoordigheid van de Heer.

Toen de ochtendseminars eindigden, haastten alle pelgrims zich om zich voor te bereiden op de immer populaire Jeruzalem-mars in de middag, wanneer duizenden christenen de straten van Jeruzalem op gaan om hun liefde en steun voor de natie en het volk van Israël uit te drukken. Er heerste een feestelijke sfeer doordat veel pelgrims, getooid in traditionele nationale klederdracht, interactie hadden met de menigte Israëli’s die langs de route van de parade toekeken.

ICEJ-president Dr. Jürgen Bühler werd uitgenodigd om samen met de burgemeester van Jeruzalem, Moshe Lion, de Jeruzalem-mars officieel te openen.

“Wat een vreugde voor onze christelijke pelgrims om terug te zijn in de Jeruzalemmars en Israëli’s te begroeten in de straten van de hoofdstad na twee jaar corona-reisbeperkingen.” ICEJ-president Dr. Jürgen Bühler vertelde de burgemeester van Jeruzalem Moshe Lion toen ze de mars in de middag begonnen. “Mensen die nu kwamen na twee en een half jaar COVID, zeggen dat ze verbaasd zijn over hoeveel Jeruzalem is veranderd.”

“Ja, er is geen argument dat Jeruzalem tegenwoordig op alle gebieden in grote ontwikkeling is”, antwoordde burgemeester Lion. ‘Maar ik moet je zeggen dat we je deze twee jaar hebben gemist. En nu ben je hier naar de Mars gekomen en we zijn erg blij je te mogen verwelkomen.

Peyman from Iran

Peyman Motjtahedi, een Iraanse balling die nu zanger en aanbiddingsleider is in een grote kerk in Dallas, Texas, vertelde: “Het was prachtig om mijn land te vertegenwoordigen in de Jeruzalemmars vandaag. Dat was een heel belangrijk onderdeel van mijn eerste bezoek ooit aan Israël, en ik was opgewonden om de verbazingwekkende reactie te zien van Joodse mensen die ik langs de route ontmoette. Toen ik hen vertelde dat ik als Iraniër van ze hield, waren ze geschokt. Verschillende mensen hadden tranen in hun ogen, vooral de Perzische Joden die mijn vlag herkenden.”

Pastor Manasa Kolivuso uit Fiji was ook bij de mars en voelde zich zo gezegend door de ervaring. “Het was zo’n traktatie voor mij om alle Israëli’s vandaag langs de route van maart te ontmoeten en hen te vertellen dat we hen steunen en voor hen bidden. Dit is mijn eerste keer naar Israël en we hebben het nu al over het charteren van een hele vlucht vanaf Fiji volgend jaar.”

De ICEJ Feast-delegatie zwaaide met hun landvlaggen terwijl ze op een feestelijk ritme door de straten marcheerden, terwijl enkele lokale Israëli’s zegenden met tekenen van liefde en waardering. “We zijn vandaag naar Jeruzalem gekomen om Israël te zegenen. Wij geloven dat wie Israël zegent, gezegend zal worden in zijn leven. We zijn hier met een ICEJ-groep van 86 landen. Ik geloof dat op een dag alle naties hier vertegenwoordigd zullen zijn om hun liefde voor Israël tot uitdrukking te brengen. We overhandigen bladwijzers aan kinderen met de vlag van Israël en de vlag en kleuren van ons land, om onze waardering voor het Joodse volk uit te drukken. Op de bladwijzer staat: We bless you from South Africa”, deelden Daniel en Xolani uit Zuid-Afrika enthousiast.

Terwijl Galina, een lokale Israëliër langs de route, deelde: “Ik heb geen woorden voor hoe het mij raakt, alle mensen die ons steunen, in ons en onze G-d, onze Schrift, onze hoofdstad en ons land geloven!”

Kom je vrijdag naar onze speciale wereldwijde gebedswake? Dit is een speciale gebedsdag voor Israël en de naties, waar we gedurende de dag elke regio in gebed zullen verheffen. Lessen over gebed zullen ook worden gegeven door Sergey Shidlovsky (Estland), Ezenete Rodrigues (Brazilië), en Lou Engle (VS) zullen de dag afsluiten.

Als je je nog niet hebt geregistreerd om online met ons mee te doen, raad ik je aan dat snel te doen!

Je kunt je nog steeds inschrijven voor dit ongelooflijke Loofhuttenfeest. Alle live-uitzendingen, samen met andere krachtige preken, kunnen on demand worden bekeken. Registreer je vandaag nog.

Bezoek ook onze Feestgalerij om prachtige foto’s en de dagelijkse video’s met hoogtepunten van het feest te zien.

Geschreven door ICEJ-staf