FOT 2022 Dancers

Voor de eerste keer ooit in de 43 jaar van het Loofhuttenfeest van de ICEJ, opende onze viering op zondagavond (9 oktober) langs de oevers van de Zee van Galilea in het noorden van Israël, met een staanplaats van slechts 1700 christenen uit enkele 70 naties. De prachtige setting in het Capernaum National Park vormde het perfecte decor voor de openingsavond van het Feest van dit jaar, het eerste fysieke feest dat we sinds 2019 hebben kunnen houden vanwege corona.

De opwinding nam toe toen de gestage stroom toeristenbussen naast de site van het bijbelse Kafarnaüm arriveerde, terwijl de online Feestdeelnemers uit minstens 25 andere landen gretig naar de klok op ons speciale streamingplatform keken terwijl deze aftelde voor de lancering van de ICEJ’s allereerste hybride feestviering!

De Israëlische predikant Daniel Yahav, uit Tiberias, gaf een welkomstgroet van de plaatselijke gelovigen aan de christenen van over de hele wereld. We werden zo gezegend door het woord van Apostel Renê Terra Nova uit Brazilië, terwijl een reeks gezalfde aanbiddingsleiders uit Israël, Zuid-Afrika, Finland, Noorwegen en elders ons leidde in het opheffen van de banier van lof aan de Heer, terwijl het geluid van onze stemmen weergalmden over de vereerde Zee van Galilea.

Apostel Renê Terra Nova was de hoofdspreker van de avond, die in een vurige boodschap de betekenis van het feestthema van dit jaar “Het land van belofte” benadrukte. Hij moedigde de gasten aan om in hun spirituele identiteit “Emuna” op te nemen, het Joodse idee van waarheid en geloof in hun leven, om een ​​verandering voor hun eigen leven te maken, maar ook om een ​​zegen te zijn voor hun naties.

Christina, een gelovige uit Brazilië, reageerde op de boodschap door te zeggen: “Zonder geloof is er geen ‘verovering’ van het land, wat betekent dat we nemen wat Yeshua (Jezus) heeft voorbereid en ons beloofd heeft – of het nu geestelijk, sociaal of financieel is. Zelfs als je iets voor God moet opgeven wat je nu misschien niet begrijpt. Soms is alles wat Hij wil een standpunt van trouw van ons.”

“Ik kom elk jaar naar het Feest om het bijbelse gebod voor onze natie te gehoorzamen (in Zacharia 14:16) en om Gods opwekking in mijn leven te ervaren. Elke keer dat ik kom, komt er een speciale zegen uit voort.”

Festus Mulwanda, een kerkleider uit Zambia, was verbaasd over zijn eerste kennismaking met het Feest en zei: “Dit moet de hele wereld over. De Heilige Geest was echt aanwezig. De aanbiddingsband uit Noorwegen (Filadelfia Lovesang) droeg de aanwezigheid van de Heer, en ik wil ze naar Zambia brengen.”

Ondertussen werd Eivi, een joodse gids op de naastgelegen locatie in Kafarnaüm, naar het toneel getrokken en deelde hij zijn gedachten over christenen en het Loofhuttenfeest. “Volgens de Thora leven we elk jaar een week in een soeka en kunnen we ‘s nachts de sterren door het dak van palmbladeren zien. Het is een herinnering om zelfs vandaag nog afhankelijk te zijn van HaShem (de Heilige Naam). Christenen bezoeken deze plek omdat het een van hun heiligste plekken ter wereld is. Hier woonde Yeshua en verrichtte hij ook vele wonderen en genezingen.”

De tweede avond van het feest zal ook op maandagavond op dezelfde locatie langs de kusten van Galilea plaatsvinden, en we kijken ernaar uit om te horen van evangelist Manasa Kolivuso, die helemaal uit Fiji komt, aangezien deze avond zich richt op: de uiteinden van de aarde.”

Ons algemene thema voor Feest 2022 is Het Land van Belofte, en het belooft inderdaad een glorieuze achtdaagse reis door het Land van Israël te worden voor al onze Feestpelgrims, zowel persoonlijk als online. Je kunt je nog steeds registreren en deel uitmaken van dit ongelooflijke Loofhuttenfeest.

Geniet ondertussen van deze speciale video met hoogtepunten die dag 1 van het feest vastlegt. Bezoek ook onze Feestgalerij om prachtige foto’s te zien.

Highlights of opening night FOT 2022

Geschreven door ICEJ-staf