Roll-Call of the Nations

We hebben zojuist ons eerste fysieke Loofhuttenfeest in drie jaar afgesloten met een spannende achtdaagse reis door Israël met het bijbelse thema Het Land van Belofte. Dit was ons allereerste hybride feest, met deelname zowel fysiek als online, evenals onze eerste keer dat we evenementen aan het Meer van Galilea organiseerden.

Opening Night at Capernaum National Park, Galilee

Meer dan 2.000 christenen uit 70 landen kwamen naar Jeruzalem voor het feest, waarmee de terugkeer van christelijk toerisme naar Israël na corona werd gevierd, terwijl duizenden meer uit ten minste nog eens 30 landen zich bij ons voegden via ons speciale streamingplatform, velen in de kerk en het huisfeest kijk naar feesten over de hele wereld.

Het feest begon op zondag 9 oktober in het prachtige Kapernaum National Park aan het Meer van Galilea, waar we twee avonden doorbrachten om de Heer te aanbidden in deze prachtige omgeving en aangemoedigd te worden door het woord van God door apostel Rene Terra Nova uit Brazilië en evangelist Manasa Kolivuso uit Fiji.

Daarna stegen we op naar Jeruzalem voor vijf dagen feestbijeenkomsten, waaronder de kleurrijke “Roll Call of the Nations” in de Jeruzalem Pais Arena, de immer populaire Jeruzalem-mars, een gebedsdag in het paviljoen en een ontroerende communiedienst in de Garden Tomb, waar pastoor Andrew Brunson meer dan twee jaar deelde over zijn lijden in een Turkse gevangenis omwille van het evangelie.

Pilgrims at the Solidarity Rally

Het feest werd op zondag 16 oktober afgesloten met een speciale solidariteitsbijeenkomst in de westelijke Negev om steun te betuigen aan Israëlische gemeenschappen die onder constante raketdreiging leven langs het grensgebied met Gaza en een ceremonie voor het planten van bomen met Keren Kayemeth Le’Israel (KKL/JNF) om de inzet van de ICEJ voor de veiligheid en vergroening van de westelijke Negev-regio te weerspiegelen.

Elke dag van het Feest had een speciaal subthema en bevatte zowel lokale Israëlische als internationale sprekers en aanbiddingsleiders. Het brede scala aan muzikale artiesten zorgde voor een prachtige multiculturele ervaring, aangezien een symfonieorkest uit Duitsland, onder leiding van dirigent Friedemann Meussling, werd vergezeld door zangers en muzikanten uit Australië, Brazilië, Canada, Egypte, Fiji, Finland, Duitsland, Ivoorkust, Noorwegen en de VS, plus Trevor Sampson uit Zuid-Afrika, en twee in Iran geboren zangers die speciaal geschreven liedjes in het Perzisch en Hebreeuws uitvoerden.

Lou Engle, Dr. Juergen Buehler and Dag  pray for Sergey

Ondertussen was er een krachtige stroom van het woord van God tijdens de predikings- en seminarsessies, inclusief berichten van dr. Jürgen Bühler, Lou Engle, Sergey Shidlovsky, Steve Mirpuri, Malcolm Hedding, Peter Tsukahira, David Parsons, Stephan Christianson, Calev Myers , Benjamin Berger en vele anderen.

Bij de opening in Galilea vertelde de Maleisische pelgrim Huan: “We willen God ervaren tijdens dit Loofhuttenfeest, omdat Hij beloofde met ons te tabernakelen. We hebben hier een afspraak met Hem, dus we kwamen. Het is de samenkomst met God, als een repetitie totdat Hij terugkeert en bij ons tabernakelt. Ik kwam met 16 van mijn vrienden uit Singapore naar het feest.”

In Jeruzalem was de openingsavond in de Pais Arena een kleurrijke weergave van nationale vlaggen en kostuums die voor de Heer kwamen, aangezien 86 landen persoonlijk en online waren vertegenwoordigd in de “Roll Call of the Nations”. MK Sharren Haskel, co-voorzitter van de Knesset Christian Allies Caucus, was aanwezig om de terugkeer van christelijke bezoekers naar Israël te verwelkomen en om ons ook aan te moedigen om naast het volk van Iran te staan ​​dat op dit moment fundamentele vrijheden zoekt.

 deputy Mayor Fleur Hassan-Nahoum

Op dag vier van het feest begroette de plaatsvervangend burgemeester van Jeruzalem, Fleur Hassan-Nahoum, ons hartelijk en sprak haar dankbaarheid uit aan iedereen die terugkwam naar Jeruzalem na de moeilijke jaren met Covid.

“Neem niets als vanzelfsprekend aan”, zei Hassan-Nahoum. “Alles kan tijdelijk zijn. Je huis is niet per se je kasteel. Alleen God is je beschermer, en dit is wat we vieren op Loofhutten. We zijn zo vereerd dat jullie allemaal onze schuilplaats zijn voor de soms verschrikkelijke haat die we van zoveel plaatsen over de hele wereld krijgen.”

Mogoeng Mogoeng is presented with Nehemiah Award

Diezelfde avond reikte de ICEJ ook haar prestigieuze jaarlijkse Nehemiah Award uit aan de voormalige opperrechter van de Republiek Zuid-Afrika, de eervolle Mogoeng Mogoeng. Al meer dan een jaar staat C.J. Mogoeng sterk in zijn principiële steun voor Israël op bijbelse gronden, zelfs ondanks enorme druk en wijdverbreide laster in Zuid-Afrika en wereldwijd.

Dag vijf van het feest concentreerde zich op de zeer populaire en feestelijke mars van Jeruzalem, toen enkele duizenden feestpelgrims en andere christenen met hun nationale vlaggen en traditionele kostuums door de straten van de hoofdstad paradeerden om met Israëli’s in contact te komen en hun liefde voor de Joodse mensen en de staat te uiten. Burgemeester Moshe Lion van Jeruzalem was zo blij om christelijke bezoekers weer in zijn stad te zien, dat hij ICEJ-president dr. Jürgen Bühler uitnodigde om samen met hem de Jeruzalem-mars te leiden.

Mary from England carries Union Jack flag

Een deelnemer, Mary uit Engeland, sprak met een cameraploeg terwijl ze met de vlag van haar land zwaaide. “Het feest is gewoon zo’n geweldige ervaring”, zei ze. “Ik ben naar Jeruzalem gekomen om het Loofhuttenfeest te vieren met de ICEJ. Ik hou van Israël en het Joodse volk.”

Gedurende het hele feest was er online een gebedssoeka open voor pelgrims om samen te bidden. Er werd ook een speciale dag van wereldwijd gebed gehouden in de Pavillion in Jeruzalem, waar de naties samenkwamen om te bidden voor hun respectieve regio’s en voor Israël.

Een ander hoogtepunt voor de pelgrims op het feest was de speciale avondmaalviering in de Graftuin. Dit jaar was dominee Andrew Brunson uit de VS de hoofdspreker, terwijl de viering werd geleid door de Arabische dominee Naim Khoury uit Bethlehem en de joodse dominee Avraham Ben Hod uit Israël. Het thema van deze dag was ‘De gemeenschap van Zijn lijden’, en inderdaad sprak Pastor Brunson krachtig over hoe zijn relatie met de Heer groeide tijdens zijn meer dan twee jaar lijden in een Turkse gevangenis op grond van valse beschuldigingen van terrorisme. “Ik ontdekte dat er een intimiteit is die alleen gepaard gaat met testen, een intimiteit die alleen gepaard gaat met ontberingen en lijden”, zei Andrew.

Lars and Randi

Een echtpaar dat aan de viering in de Graftuin deelnam, vertelde hoe ze elkaar drie jaar geleden op deze plek voor het eerst ontmoetten op het Loofhuttenfeest uit hun thuisland Zweden en Noorwegen.

“Nu zijn we een getrouwd stel en vandaag vieren we hier ons jubileum”, vertelden Lars en Randi, nu woonachtig in Zwitserland. “Elkaar hier ontmoeten is een nieuw begin voor ons allemaal. Wij geloven dat God ons een gezamenlijk doel en hart voor Israël heeft gegeven. We hebben onze financiën bij elkaar gestoken om ons persoonlijke jubileum hier te beleven. Elk bezoek in Israël was een bijzonder intense tijd met Hashem (“De Heilige Naam”) voor begeleiding. Zoals Yeshua zelf zelfs als kind wenste om in de tempel te blijven, in Zijn aanwezigheid, voelen wij hetzelfde en zouden we blijven als we konden.”

Aletta and Johannes from South Africa.

“Het is absoluut geweldig”, voegde ze eraan toe “Als je naar Israël komt, kom je altijd met een verwachting, …[en] je bent altijd echt verrast wat God je geeft in Zijn Geest! … Ik had niet verwacht dat zoveel Joden onze steun voor hen op de Jeruzalem-mars zouden waarderen. Het was een echt krachtige uiting van de liefde die mensen uit de naties voor Israël hebben. Adembenemend!”

Op de laatste dag van het feest reisden 700 van onze pelgrims uit 50 landen naar het zuiden om hun solidariteit te tonen met de gemeenschappen aan de grens met Gaza. Ze werden hartelijk ontvangen door burgemeester Ofir Libshtein van de regionale raad van Sha’ar HaNegev en hoorden uit de eerste hand hoe het is voor de veerkrachtige steden en dorpen die dicht bij de grens met Gaza wonen.

Solidarity Rally: Presenting a cheque

De ICEJ overhandigde ook een cheque aan Keren Kayemeth Le’Israel (KKL/JNF) om bomen te planten die zowel de regio zal verfraaien – na verwoestende branden, veroorzaakt door brandende ballonnen uit Gaza – en die zal dienen om de zichtlijn te beperken van Hamas-raketploegen actief langs de grens met Gaza. Toen de solidariteitsbijeenkomst eindigde, werden 1.000 blauwe en witte ballonnen opgelaten als “bidden voor vrede” in het grensgebied met Gaza.

We hopen dat u overweegt naar Jeruzalem te komen voor het Loofhuttenfeest van 2023, dat zal worden gehouden tijdens het volgende Soekot van 29 september tot 6 oktober!

En kijk naar de prachtige foto’s en video’s met hoogtepunten op onze feestgalerij!

Geschreven door Laurina Driesse