collage solidariteit

De 3-voudige reactie van de christelijke ambassade op de terreur van Hamas: bidden, noodhulp en solidariteit.

De Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem staat ondubbelzinnig achter Israël in deze strijd. Onze werkzaamheden in de frontlinies vallen uiteen in de volgende drie gebieden.

1) Bidden

De ICEJ heeft een dagelijkse Global Prayer Gathering gelanceerd om updates te geven en gebeden aan te bieden samen met christelijke leiders en voorbidders uit Israël en de rest van de wereld. We hebben ook een Global Esther Fast opgeroepen om diegenen samen te brengen die bereid zijn om te vasten en te bidden in deze zeer moeilijke situatie.

Lees meer over onze urgente gebedsinitiatieven op: www.icej.nl/gebed

2) Noodhulp

  • De ICEJ-medewerkers in Israël zijn ter plaatse om dringende noodhulp te brengen aan de omstreden natie. Momenteel zijn wij:
  • Deelnemen aan dringende voedseldistributie-inspanningen aan ouderen, nieuwe immigranten en behoeftige gezinnen in het hele land.
  • Het helpen van geëvacueerde Israëlische gezinnen met huisvesting, voedsel, kleding en noodhulp, plus speelgoed en activiteiten voor de kinderen.
  • Het verstrekken van helmen en beschermende vesten aan vrijwilligers in eerstehulpteams.
  • Haast maken met het bestellen van meer draagbare schuilkelders voor het noorden en zuiden van het land, en het renoveren van meer ondergrondse schuilplaatsen in kwetsbare grenssteden.
  • Het doneren van ambulances en andere medische noodapparatuur.
  • Het doneren van warme kleding, tenten, slaapzakken en andere buitenuitrusting voor degenen die het land verdedigen.
  • Financiering van traumabegeleiding en zorg voor Israëlische families die zwaar geschokt zijn door het conflict.

Doneer vandaag nog aan het Crisisfonds in Israël op: www.icej.nl/doneren

3) Solidariteit

De ICEJ werkt via ons internationale netwerk van bijkantoren en activisten om Israël te verdedigen en de golf van antisemitische opruiing te bestrijden die nu de wereld overspoelt. Israël heeft het recht om zichzelf te verdedigen en een rechtvaardige reden om de terreurmilitie van Hamas uit te roeien voordat zijn ideologie zich verder verspreidt. Je kunt solidariteit met Israël tonen door bijeenkomsten en marsen voor Israël te organiseren of eraan deel te nemen in je eigen steden en hoofdsteden. Zorg er ook voor dat u uw regeringsleiders en media op de hoogte stelt van uw standpunt met Israël.

Meer informatie op: www.icej.nl/solidariteit