Het wereldwijde netwerk van de ICEJ omvat nationale directeuren en vertegenwoordigers in meer dan 90 landen, en deze internationale kantoren zijn actief betrokken bij het organiseren van conferenties en andere evenementen om meer bekendheid te geven aan Israël, antisemitisme te bestrijden, fondsen te werven voor ICEJ Aid- en Aliyah-projecten, lokale kerken te verbinden met Israël, en nog veel meer. Hier zijn enkele recente hoogtepunten uit de landen:

Rawlings and Jacob 2022

ICEJ-Nederland conferentie dringt aan op steun voor Aliyah te midden van wereldwijde crisis. Begin september zei ICEJ-voorzitter Dr. Jürgen Bühler bezocht Nederland om keynote spreker te zijn op de jaarlijkse conferentie over Israël, georganiseerd door ons ICEJ-Nederland kantoor, onder leiding van landelijke directeuren Jacob en Hennie Keegstra. Jürgen en Jacob spraken beiden over het onderwerp: Kruispunt voor Israël, de wereld en de kerken, over het belang van vertrouwen op God te midden van de vele crises waarmee de wereld in deze ontnuchterende tijd wordt geconfronteerd. Ook Jay en Meridel Rawlings stonden op het podium, die begin jaren tachtig tot de oprichters van de Christian Embassy behoorden. De Rawlings gaven een krachtige lezing over Kruispunten in Aliyah en presenteerden hun pionierswerk om christelijk begrip en steun voor Aliyah op te bouwen door middel van de documentaire films die ze produceerden, zoals “Apples of Gold”. De Nederlandse christenen die persoonlijk en online aanwezig waren, reageerden krachtig door te geven aan de hulp- en Aliyah-projecten van de ICEJ, inclusief welkomstpakketten voor 60 nieuwe immigranten naar Israël


ICEJ Panama

Claudia Fierro, de Spaanse taalcoördinator van de ICEJ, was aanwezig op het Tweede Forum van Midden-Amerika en Israël, dat dit jaar van 6 tot 8 september in Panama City werd gehouden. Het Forum, georganiseerd door de Movement to Combat Antisemitism (CAM), bracht wetgevers en evangelische en joodse leiders uit 14 Midden-Amerikaanse landen samen om initiatieven en staatsbeleid te bespreken om antisemitisme in de regio effectief te bestrijden. Onder de sprekers waren de Sovjet-joodse refusnik en de voormalige Israëlische vice-premier Natan Sharansky.

 Claudia Fierro, Coordinadora de ICEJ Español; Itai Bardov, Embajador de Israel en Panamá y su esposa, Yeni Moreno, Subdirectora de ICEJ Panamá.

Gehouden in de iconische vergaderzaal van het Parlatino (het Latijns-Amerikaanse parlement), concentreerde het forum zich op vijf thema’s verdeeld over verschillende plenaire sessies: verenigen om haat en onverdraagzaamheid het hoofd te bieden, de banden met het Joodse volk versterken op basis van gedeelde waarden, het beste praktijken om veilige en tolerante steden te verzekeren, dialoog, begrip en gemeenschapsgevoel te bevorderen en uitmuntendheid te bereiken in het licht van tegenspoed.

ICEJ-Panama was een zeer actieve deelname aan het evenement, via onze adjunct-directeur in het land, Pastor Yeni Moreno, die een aantal aanwezigen van de Evangelische Alliantie van Panama bijeenriep, evenals de Poli Capellanes, een landelijke instantie van aalmoezeniers in scholen, ziekenhuizen, gevangenissen en crisisbestrijding. ‘Het is belangrijk dat de christenen van Panama deelnemen aan evenementen als deze om onze vriendschapsbanden en liefde voor het volk van God opnieuw te bevestigen”, zei Yeni Moreno, eraan toevoegend: “Deze gebeurtenis had een impact op de harten van honderden evangelische christelijke leiders die dit Forum hebben bijgewoond, door naar elke spreker te luisteren.”

Finland Exodus day with Jani S and David Parsons

ICEJ-Finland organiseert jaarlijkse ‘Exodus Day’-conferentie.

In augustus organiseerde ICEJ-Finland zijn jaarlijkse ‘Exodus Day’-conferentie, gericht op onze huidige Aliyah-inspanningen. Het evenement vond plaats in de stad Lappeenranta, niet ver van de Russische grens. De spreker was David Parsons, ICEJ Vice President & Senior woordvoerder, samen met muzikale gast Jonathan Parsons, beiden afkomstig van ons hoofdkantoor in Jeruzalem. Andere sprekers waren onder meer de Finse nationale directeur Jani Salokangas, bestuursvoorzitter John Remes en lid van de adviesraad Fredrik Ekholm, terwijl een vertegenwoordiger van het Joods Agentschap ook aanwezig was om een ​​update te geven over de laatste ontwikkelingen in Aliyah. Ondanks nieuwe obstakels die Rusland opwerpt voor Aliyah, blijft de ICEJ Joden helpen bij hun immigratie naar Israël vanuit de voormalige Sovjetrepublieken. Het Finse publiek, zowel ter plaatse als online, was zeer genereus in het ondersteunen van de voortdurende Aliyah-inspanningen van de ICEJ en onze andere sociale hulpverlening in Israël

Solvakia/Czech branhes walk from Auschwitz

Tsjechische en Slowaakse afdelingen eren Auschwitz-vluchtelingen

Onlangs organiseerden de afdelingen van de ICEJ in Slowakije en Tsjechië hun jaarlijkse mars ter ere van twee Slowaakse joden die uit Auschwitz waren ontsnapt en de wereld informeerden over de wreedheden in het nazi-vernietigingskamp. Veertig mensen namen deel aan de 130 kilometer lange wandeling van Auschwitz in Polen naar Žilina in Slowakije die de route volgt van Alfred Wetzler en Rudof Vrba, de twee Joodse mannen die in april 1944 met succes braken uit het nazi-kamp en schreef een gedetailleerd rapport van 32 pagina’s over de verschrikkingen die daar door de nazi’s werden begaan. De groep demonstranten, waaronder een lid van het Slowaakse parlement, wilde de aandacht vestigen op de aanhoudende noodzaak om antisemitisme te bestrijden.

Terra Nova with President

ICEJ-Brazilië ontvangt president Bolsonaro tijdens massale gebedsbijeenkomst.

Onlangs ontving de nationale directeur van ICEJ-Brazilië, Apostel Renê Terra Nova, de Braziliaanse president Jair Bolsonaro in zijn thuiskerk in de haven van Manaus en bij een massale gebedsbijeenkomst voor Israël in dezelfde stad aan de monding van de Amazone-rivier. De gebedsbijeenkomst in het Sambadrome-stadion van de stad trok opnieuw 200.000 christenen die houd van Israël en steun het. Bolsonaro, een evangelisch christen, is momenteel kandidaat voor herverkiezing en heeft zijn steun uitgesproken voor het verplaatsen van de ambassade van zijn land naar Jeruzalem.

Word lid van onze wereldwijde beweging. Om in contact te komen met een ICEJ-vertegenwoordiger of kantoor in uw land, bezoek dan “https://www.icej.org/” om de locatie van uw dichtstbijzijnde kantoor te vinden.

door ICEJ Staf