Israël beschuldigd van oorlogsmisdaden

door David Parsons

De Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem heeft tegen het Internationale Gerechtshof in Den Haag geageerd, vanwege de beschuldiging van mogelijke oorlogsmisdaden door Israël. Israël kan, als Joodse Staat, zelfs beschuldigd worden van antisemitisme.

De ICEJ tekent hierbij aan dat deze maatregel absurd is: Israël is geen lid van het ICC en heeft goede juridische wetgeving om dergelijke misdaden te veroordelen, terwijl de Palestijnen geen soevereine staat zijn onder het Statuut van Rome. Daarom heeft het Internationaal Gerechtshof geen autoriteit om Israël te beschuldigen van oorlogsgeweld in de zogenoemde ‘bezette gebieden’.

“Het lijkt dat het Hof door een overijverige aanklager het internationale recht wil buigen om Israël te beschuldigen van ongegronde aanklachten”, zei ICEJ-president dr. J. Buhler. Het ICC geeft toestemming aan brute regimes zoals Iran en Syrië, die verschrikkelijke dingen tegen hun eigen bevolking plegen, en wil Joden beschuldigen (wanneer ze een balkon op hun huis bouwen in Oost-Jeruzalem) van Nazi-oorlogsmisdaden. De ICEJ wil door haar wereldwijde netwerk bewerken dat alle ICC-lidstaten deze beslissing terugdraaien.

Voor meer informatie, neem contact op met: David Parsons, Vice President & Senior Spokesman International Christian Embassy Jerusalem. Email: david.parsons@icej.org