Mayor Mosh Lion with Juergen Buehler

Na een onderbreking van twee jaar als gevolg van de coronapandemie, vond vanmiddag de traditionele Jeruzalem-mars tijdens Soekot plaats, met duizenden kleurrijke christelijke pelgrims die in Israël zijn voor het Loofhuttenfeest dat elk jaar wordt gehouden door de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem. Burgemeester van Jeruzalem Moshe Lion werd vergezeld door ICEJ-president Dr. Jürgen Bühler om de populaire mars door het hart van de hoofdstad te beginnen, terwijl tienduizenden Israëli’s toekeken.

De Jeruzalem-mars is het hoogtepunt van de feestbijeenkomst van een week, en de nationale delegaties van de ICEJ waren opnieuw de grootste en meest kleurrijke groep in de vakantieparade. Onder de christelijke betogers van dit jaar bevonden zich een delegatie uit Egypte, evenals een Iraanse balling die met een Perzische vlag zwaaide van vóór de islamitische revolutie om zijn hoop uit te spreken op herstelde vreedzame banden met Israël.

“Het was prachtig om vandaag mijn land te vertegenwoordigen in de Jeruzalemmars”, zei Peyman Motjtahedi, een in Iran geboren feestpelgrim die nu dienst doet als aanbiddingsleider in een grote kerk in Dallas, Texas. “Dit was een zeer belangrijk onderdeel van mijn eerste bezoek ooit aan Israël, en ik was opgewonden om de geweldige reactie te zien van Joodse mensen die ik langs de route ontmoette. Toen ik hen vertelde dat ik als Iraniër van ze hield, waren ze geschokt. Verschillende mensen hadden tranen in hun ogen, vooral de Perzische Joden die mijn vlag herkenden.”

“Wat een vreugde voor onze christelijke pelgrims om terug te zijn in de Jeruzalemmars en Israëli’s te begroeten in de straten van de hoofdstad na twee jaar corona-reisbeperkingen”, zei ICEJ-president dr. Jürgen Bühler tegen de burgemeester van Jeruzalem, Moshe Lion, toen ze de mars begonnen. deze middag. “Mensen die nu kwamen na twee en een half jaar COVID, zeggen dat ze verbaasd zijn over hoeveel Jeruzalem is veranderd.”

“Ja, er is geen argument dat Jeruzalem tegenwoordig op alle gebieden in grote ontwikkeling is”, antwoordde burgemeester Lion. ‘Maar ik moet je zeggen dat we je deze twee jaar hebben gemist. En nu ben je hier naar de Mars gekomen en we zijn erg blij je te mogen verwelkomen.

Manasa Kolivuso, een predikant uit Fiji, zei: “Het was zo’n traktatie voor mij om alle Israëli’s vandaag langs de route van maart te ontmoeten en hen te vertellen dat we hen steunen en voor hen bidden. Dit is mijn eerste keer naar Israël en we hebben het nu al over het charteren van een hele vlucht vanuit Fiji voor volgend jaar in Soekot.”

De feestbijeenkomst van dit jaar heeft meer dan 2.000 christenen uit meer dan 70 landen getrokken, wat de terugkeer van christelijk toerisme naar Israël aangeeft na twee jaar corona-lockdowns en reisverboden.

Het feest zal eindigen met de christelijke pelgrims die zondag afdalen naar de westelijke Negev voor een speciale solidariteitsbijeenkomst en het planten van bomen met de lokale Israëlische gemeenschappen in het grensgebied met Gaza.

Fotografie: ICEJ
Geschreven door David Parsons, ICEJ Vice President & Senior International Spokesman