Yad Vashem

De Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem is vereerd om te dienen als de christelijke partner van Yad Vashem – het belangrijkste Holocaust-monument en museum ter wereld. Deze gerespecteerde instelling kreeg officieel de opdracht van het Israëlische parlement om de zes miljoen Joden te eren die omkwamen in de nazi-genocide.

Onze samenwerking begon in 2004 met een verzoek om nauwere banden tot stand te brengen tussen Yad Vashem en de groeiende evangelische gemeenschap wereldwijd. Vanwege het overheidstoezicht op Yad Vashem had deze historische stap de goedkeuring van de regering nodig, en zowel de president als de premier van Israël omarmden het idee om de “Christian Desk at Yad Vashem” op te zetten in samenwerking met de ICEJ. Samen werken we aan een betere toekomst, om “Nooit meer!” te garanderen.

De missie van Yad Vashem is zowel heilig als breed, en het omvat het werken aan het bewaren van de herinneringen aan overlevenden van de Holocaust voor toekomstige generaties, evenals het eren van die niet-Joden die met groot persoonlijk risico hebben geholpen om Joden te redden van de nazi-genocide. We zijn blij om twee prachtige initiatieven te delen die momenteel bij Yad Vashem aan de gang zijn en hoe u betrokken kunt raken.

Getuigenissen van overlevenden
verzamelenVandaag moeten veel overlevenden van de Holocaust hun verhaal nog vertellen, maar hun aantal neemt snel af. We bevinden ons dus in een race tegen de klok om hun getuigenissen te verzamelen, op te nemen en te bewaren. Yad Vashem heeft een speciaal project gelanceerd om deze taak te volbrengen. Het opnemen en bewaren van een getuigenis van een overlevende voor het nageslacht in de Yad Vashem-archieven kost ongeveer US $ 1.400. Uw gift voor dit speciale doel zal door Yad Vashem worden erkend met een prachtig certificaat.

Het eren van de “Rechtvaardigen onder de Naties”
Yad Vashem is de enige instelling die die niet-Joden erkent die hielpen bij het redden, verbergen en redden van Joden tijdens de Holocaust.

Om deze onbaatzuchtige redders te eren, heeft Yad Vashem hen de aanduiding “Rechtvaardige onder de Volkeren” gegeven en ongeveer 2000 bomen geplant op hun Mt Herzl-campus in Jeruzalem als erkenning voor hun morele en fysieke moed. Je kunt ook helpen hun nalatenschap te behouden door een bewaker te worden van een boom die ter ere van hen is geplant. Voor slechts US $ 365 per jaar ontvangt u:

* een certificaat in uw naam en de naam van een Rechtvaardige heiden,
* het verhaal van de Rechtvaardige heiden,
* een foto van de boom zelf.

Steun samen met ons deze waardevolle initiatieven, zodat we samen kunnen zorgen voor “Nooit Meer!”

door Jürgen Bühler, ICEJ President