Feast 2022 Opening Night

De Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem opende haar jaarlijkse Loofhuttenfeest op zondagavond (9 oktober) langs de oevers van de Zee van Galilea in het noorden van Israël, met een staanplaats van slechts 1700 christenen uit meer dan 70 landen. Dit was de eerste keer in de 43 jaar van deze populaire christelijke bijeenkomst in Israël tijdens Succot dat er een feest werd gehouden aan de Zee van Galilea, en de prachtige omgeving in het Capernaum National Park vormde een perfecte achtergrond voor de kleurrijke pelgrims van over de hele wereld. de wereld om samen te komen om het eerste fysieke feest in drie jaar te lanceren vanwege de coronaviruspandemie.

De avond bestond uit muzikale optredens van artiesten en dansgroepen uit Israël, Brazilië, Noorwegen, de Filippijnen en Trevor Sampson uit Zuid-Afrika, algemeen bekend als de ‘Golden Voice of Africa’.

Feast 2022 Opening night

Het feest zal op maandagavond (10 oktober) voor een tweede nacht doorgaan in het Capernaum National Park en vervolgens naar Jeruzalem gaan voor vijf dagen vol evenementen, waaronder de kleurrijke ‘Roll Call of the Nations’ in de Jerusalem Pais Arena op dinsdag , 11 oktober, en de populaire Jeruzalemmars door de straten van de hoofdstad op donderdagmiddag 13 oktober. Feest 2022 wordt afgesloten met meer dan 1.000 christelijke pelgrims die de westelijke Negev bezoeken voor een speciale solidariteitsbijeenkomst en boomplantceremonie met Keren Kayemeth Le’Israel en leiders van Israëlische gemeenschappen langs de grens met Gaza.

Onder de christenen die het Feest van dit jaar bijwonen, is de voormalige opperrechter van Zuid-Afrika Mogoeng Mogoeng, die zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden als een principiële aanhanger van Israël. Hij zal deze week de jaarlijkse Nehemia Award van de ICEJ ontvangen als erkenning voor zijn sterke standpunt voor Israël en het Joodse volk op bijbelse gronden.

Andere opmerkelijke christelijke pelgrims op Feest 2022 zijn Andrew Brunson, een Amerikaanse predikant die twee jaar in een Turkse gevangenis werd vastgehouden op beschuldiging van “terrorisme”, evenals twee in Iran geboren zangers die aanbiddingsliederen zullen uitvoeren die ze in het Perzisch hebben geschreven. en Hebreeuws.

Met meer dan 2.000 christenen die dit jaar deelnemen, zullen de festiviteiten van een week van 9 tot 16 oktober de grootste christelijke bijeenkomst in Israël en de grootste solidariteitsmissie naar Israël van 2022 vormen. Dit feest zal ook de terugkeer van het christelijke toerisme naar Israël na twee jaar betekenen van corona-lockdowns en reisverboden.


Bekijk de foto’s in de feestgalerij. Fotografie: ICEJ
Geschreven door David Parsons, ICEJ Vice President & Senior International Spokesman