Kitchen repairs - moving back door

Rond zonsopgang op 7 oktober jongstleden schalden alarmen in Sderot toen de stad werd binnengevallen door Hamas-terroristen uit het nabijgelegen Gaza. Terwijl de chaos de stad overspoelde, confronteerden de lokale politieagent Eli* en zijn collega-officieren tientallen militieleden en stopten hun opmars. Hun snelle reactie en moed hebben honderden Israëlische levens gered. Niettemin kwam Eli op tragische wijze om het leven en liet hij een vrouw en kinderen achter. In totaal zijn minstens 70 veiligheidsmensen en burgers omgekomen in de strijd om Sderot.

Met Eli’s dood werden zijn vrouw en kinderen geconfronteerd met onvoorstelbaar verdriet. Het gezin zat ook vast in een huis dat grote reparaties nodig had. Het dak lekte, het elektrische systeem was onveilig en de keuken en badkamer waren vervallen. Eli was al voor de aanval bezig met renovaties, maar zou het werk nu nooit afmaken.
Tegenwoordig wordt het huis echter gerepareerd en geüpgraded in de hoop een warmer, helderder huis te creëren voor het overgebleven gezin om hun leven weer op te bouwen.

Toen de ICEJ hoorde van Eli’s moed en opoffering en van het vervallen huis van de rouwende familie, reageerden we door te helpen bij het voltooien van de reparaties. Hoewel geen enkele renovatie de emotionele littekens kan helen of een geliefde vader en echtgenoot kan terugbrengen, geeft deze hulp enige gemoedsrust aan een getraumatiseerd gezin. In samenwerking met lokale Israëlische klusjesmannen maken we af waar de vader aan begonnen is en vergemakkelijken we daarmee het herstel van het gezin.
“Ik voel me zo klein in vergelijking met het enorme verlies van deze familie”, zei Gabi Nachmani, een van de reparatiebedrijven. “Dit is het minste wat ik voor hen kan doen.”

De ICEJ heeft vele andere Sderot-families geholpen die naar veiligere plaatsen in Israël zijn geëvacueerd, onder meer met cadeaubonnen om voedsel en essentiële artikelen te kopen bij lokale supermarkten. Dit werd met veel dankbaarheid ontvangen door de ontvangers, die hun waardering uitten door middel van tranen en omhelzingen, overweldigd door de steun in hun tijd van nood.

ICEJ blijft in de frontlinie van de crisis staan en biedt essentiële ondersteuning waar nodig. Sluit u alstublieft bij ons aan om tegemoet te komen aan de dringende behoeften van Israëli’s die nog steeds aan het bijkomen zijn van de huidige oorlog.

* Naam is veranderd om privacyredenen.
Geschrevendoor Nativya Samuelson, ICEJ staf