‘Afikim BaNegev’ inspired by Ps 126

Nieuwe videoclip ‘Afikim BaNegev’ geïnspireerd op Psalm 126

De International Christian Embassy Jerusalem heeft woensdag 20 maart een nieuw lied uitgebracht met de titel ‘Afikim BaNegev’, dat een inspirerend gebed biedt voor de terugkeer van de Israëlische gijzelaars die nog steeds in Gaza worden vastgehouden, ontleend aan Psalm 126.

De christelijke ambassade heeft de nieuwe videoclip geproduceerd als een speciale bijdrage aan de groeiende humanitaire roep om de Israëlische gijzelaars te bevrijden. Het Hebreeuwse lied ‘AfikimBa’Negev’ (Stromen in de Negev) biedt een krachtig gebed voor hun terugkeer, geïnspireerd door Psalm 126.

Je kunt de videoclip hier bekijken!
Psalm 126 is een lied van verlangen van de Joodse gevangenen in Babylon om terug te keren naar het land Israël, en vergelijkt het met de terugkeer van “stromen in de Negev” in het regenseizoen. Wanneer dit gebeurt, zegt de psalmist: “Wij waren als degenen die dromen. Toen werd onze mond gevuld met gelach en onze tong met gezang.”
Het lied is gecomponeerd en uitgevoerd door ICEJ-muziekdirecteur Vesna Bühler, een artiest die de afgelopen 30 jaar in Israël heeft gewoond en die ook twee zonen heeft die momenteel in de IDF dienen.

De Israëlische musicalproducenten Shay Reuveni en Eli Keshet waren betrokken bij de arrangementen van het nummer.
“Als moeder was ik diep ontroerd door de ontmoetingen met de families van de gijzelaars en het zien van hun angst en tranen, en toch hun ongelooflijke geloof en kracht”, zei Vesna Bühler. “Ik wilde hun verlangen naar hun geliefden in liederen uitdrukken en niemand uitte dat verlangen beter dan Israëls grootste psalmist. Het oorspronkelijke Hebreeuws in Psalm 126 is bijzonder krachtig en ik wilde deze oude woorden tot leven brengen in een melodie voor heel Israël.”

Nu het lot van meer dan 130 gegijzelde Israëli’s in Gaza nog steeds onzeker is, sluiten miljoenen mensen over de hele wereld zich aan bij de Israëli’s om op te roepen en te bidden voor hun veilige terugkeer. Velen zullen deelnemen aan de massale gebedsbijeenkomst van Shema Israël die donderdag 21 maart door de families van de gijzelaars op het plein van de Westelijke Muur is gepland.

Geschreven door David Parsons, vice-president en senior-woordvoerder ICEJ