ICEJ Jerusalem March

Eerste fysieke feest sinds 2019 markeert terugkeer van christelijk toerisme naar Israël

Na twee jaar van ernstig beperkt toerisme naar Israël als gevolg van de wereldwijde pandemie, is de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem verheugd om opnieuw haar jaarlijkse Loofhuttenfeest te organiseren. Naar verwachting zullen meer dan tweeduizend christelijke pelgrims, uit meer dan 70 landen, dit jaar de bijeenkomst in Jeruzalem bijwonen tijdens de week van Succot, van 9 tot 16 oktober.

“We zijn absoluut verheugd om duizenden christenen van over de hele wereld te verwelkomen in Jeruzalem voor het feest van dit jaar”, zei ICEJ-voorzitter dr. Jürgen Bühler. “Na alle wereldwijde reisverboden van de afgelopen jaren, is de respons van onze wereldwijde volgers echt geweldig. Ons feest geeft duidelijk aan dat het christelijke toerisme naar Israël terug is.”

“Deze christenen zijn hier om samen te komen met andere gelovige pelgrims uit vele landen, om het volk van Israël te zegenen en te bemoedigen.” Dr. Bühler voegde hieraan toe: “En om zich te verheugen in de Here God tijdens deze feestdagen, precies zoals de Hebreeuwse Geschriften gebieden. Het is inderdaad een eer voor ons om de grootste internationale conferentie in Israël te organiseren sinds we uit de COVID-lockdowns zijn gekomen.”

Onder de aanwezigen van het Feest bevinden zich een aantal ministers, parlementariërs en andere geëerde gasten uit Afrikaanse, Europese en Latijns-Amerikaanse landen.

Enkele van de hoofdsprekers op het Feest zijn de Israëlische president Isaac Herzog, de viceburgemeester van Jeruzalem, Fleur Hassan-Nahoum en de Amerikaanse predikant Andrew Brunson, die twee jaar in Turkije werd opgesloten op beschuldiging van ‘terrorisme’.

De muziekuitvoeringen op het Loofhuttenfeest 2022 zullen een breed scala aan lokale en internationale aanbiddingsartiesten bevatten, waaronder zangers en muzikanten uit Australië, Brazilië, Canada, Egypte, Fiji, Finland, Duitsland, Ivoorkust, Noorwegen, Zuid-Afrika, de VS, en twee in Iran geboren zangers die speciaal geschreven liedjes in het Perzisch en Hebreeuws zullen uitvoeren.

Er wordt verwacht dat er nog tienduizenden christenen zullen deelnemen aan het feest via dagelijkse uitzendingen op GOD-TV, Vision Norge en andere wereldwijde christelijke tv-kanalen, evenals het speciale online streamingplatform van de ICEJ, waardoor het het eerste ‘hybride’ feest wordt (met zowel persoonlijke als virtuele aanwezigheid) in de 43 jaar van deze bijeenkomst – traditioneel beschouwd als het grootste jaarlijkse toeristenevenement van Israël.

Voor de eerste keer sinds de lancering in 1980, wordt het feest geopend in het noorden van Israël, met twee avondconcerten op zondag en maandag, 9 en 10 oktober, in het Capernaum National Park langs de oevers van de prachtige Zee van Galilea, waar Jezus woonde en diende. De bijeenkomst gaat vervolgens verder in Jeruzalem: vijf dagen vol evenementen. Te beginnen met de kleurrijke “Roll Call of the Nations” in de Pais Arena en met als hoogtepunt de populaire Jeruzalemmars door de straten van de hoofdstad. De achtste en laatste dag van het Feest zal de christelijke pelgrims meenemen naar de westelijke Negev voor een speciale solidariteitsbijeenkomst en een boomplantceremonie met de lokale Israëlische gemeenschappen in het grensgebied met Gaza.

Het slotbezoek aan de regio Sha’ar HaNegev zal de aandacht vestigen op de talrijke hulpprojecten van de ICEJ voor Israëlische steden en dorpen in de Gazastrook, waaronder 140 draagbare schuilkelders en twee dozijn brandbestrijdingsvoertuigen. Deze dingen zijn de afgelopen jaren geschonken omdat de Israëlische gemeenschappen te maken hebben met constante dreiging van raketten en vuurballonnen vanuit Gaza. De ICEJ werkt nu ook samen met Keren Kayemeth Le’Israel (KKL/JNF) om beschermende heggen te planten en verbrande gebieden in de periferie van Gaza opnieuw te bebossen.

“We zijn erg verheugd om het Loofhuttenfeest dit jaar af te sluiten met een solidariteitsbijeenkomst samen met onze Israëlische vrienden die met grote moed en uithoudingsvermogen in de buurt van de grens met Gaza wonen en werken en hun gezinnen grootbrengen”, aldus dr. Bühler. “We willen vooral dat onze christelijke pelgrims getuige zijn van de ongelooflijke positieve geest die uitgaat van deze Israëlische gemeenschappen, ondanks alles waarmee ze worden geconfronteerd. We weten dat het de feestdeelnemers zal inspireren om de vele crises die hun eigen land in deze verontrustende dagen treffen het hoofd te bieden en te overwinnen.”

Geschreven door David Parsons, vice-president & senior-woordvoerder ICEJ