Feast of Tabernacles

Grote Fiji-delegatie arriveert op historische vlucht naar Israël
Volgende week zal de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem ongeveer 3.000 christenen uit meer dan 80 landen in Israël verwelkomen om het jaarlijkse Loofhuttenfeest bij te wonen. De verscheidenheid aan Feast-pelgrims dit jaar omvat nationale delegaties uit nabijgelegen landen zoals Egypte en Turkije helemaal tot een grote groep Fijische pelgrims die van de uiteinden van de aarde komen op een gecharterde vlucht van Fiji Airways, die de allereerste landing van de luchtvaartmaatschappij in Israël zal maken.

De achtdaagse Succot-bijeenkomst van de ICEJ loopt dit jaar van 29 september tot 6 oktober en neemt de christelijke bezoekers mee op een pelgrimstocht door het land Israël, te beginnen met twee avondconcerten in En Gev aan het Meer van Galilea, vervolgens naar Jeruzalem voor zes dagen van spannende evenementen, waaronder een communiedienst in het tuingraf, het kleurrijke Appèl der Naties en de immer populaire Jeruzalemmars, plus een solidariteitsbezoek aan de westelijke Negev.
“We hebben het voorrecht om de naties opnieuw in Jeruzalem te verwelkomen voor Succot, volgens het oude visioen van de Hebreeuwse profeet Zacharias,” zei ICEJ-president Dr. Jürgen Bühler. “We vertrouwen erop dat als ze Israël van dichtbij ontmoeten, ze naar hun thuisland zullen terugkeren met een diepere liefde voor deze natie en een nieuwe inspiratie van God, in overeenstemming met Jesaja’s profetie dat het woord van de Heer uit Jeruzalem zal uitgaan.”
Onder de feestgangers van dit jaar zijn Fiji’s vice-premier Viliame R. Gavoka, die het besluit van zijn regering leidt om volgend jaar een ambassade in Jeruzalem te openen, samen met ministers, parlementariërs en hoogwaardigheidsbekleders uit vele andere landen over de hele wereld. Het rooster van prominente christelijke leiders die voor het feest komen, omvat Dr. Billy Wilson, president van Oral Roberts University, en Dr. Enoch Adeboye uit Nigeria, die de grootste kerk in Afrika predikt.

De sprekers op het feest zijn de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen, minister van Inlichtingen Gila Gamliel en locoburgemeester van Jeruzalem Fleur Hassan-Nahoum, terwijl president Isaac Herzog en premier Benjamin Netanyahu opgenomen groeten zullen brengen aan de bijeenkomst, die dit jaar opnieuw het grootste jaarlijkse christelijke toeristenevenement in Israël zal zijn.

Een andere speciale Israëlische gastspreker zal idf-brigadegeneraal Avigdor Kahalani (ret.) zijn, die zal verschijnen op de Israëlische gastnacht terwijl het feest de 50e verjaardag van de Jom Kipoeroorlog markeert. Dit traditionele feestevenement zal ook optredens bevatten van muzikale artiesten uit Israël en de rest van de wereld in een vreugdevolle multiculturele sfeer en een sterke blijk van christelijke steun voor Israël. Israeli Guest Night staat open voor alle Israëli’s en wordt gehouden op dinsdag 3 oktober 2023 om 19:30 uur in de Jerusalem Pais Arena.

De muzikale optredens op Feast 2023 zullen een breed scala aan lokale en internationale zangers, muzikanten en dansgroepen uit Brazilië, Fiji, Duitsland, Ivoorkust, Nederland, Nigeria, Noorwegen, de Filippijnen, Zweden, een Israëlisch-Oekraïense klezmerband, een populaire Israëlische Arabische zanger en een in Iran geboren zanger die liedjes in het Perzisch zal uitvoeren.

Naarmate het feest eindigt, zal de ICEJ honderden christenen meenemen naar de regio Sha’ar HaNegev voor een solidariteitsbijeenkomst met lokale Israëlische gemeenschappen langs de grens met Gaza, gevolgd door een speciale ceremonie in het Be’eri-bos om het nieuwe “Natuurpark van de Christelijke Ambassade” in te wijden. Het nieuwe park is een speciaal project dat de ICEJ heeft ondernomen in samenwerking met Keren Kayemeth LeIsrael-Jewish National Fund om een 126 hectare groot deel van het bos dat de afgelopen jaren is verbrand door brandstichtingen vanuit de lucht vanuit Gaza opnieuw te planten.

Naast de tientallen pelgrims die het feest persoonlijk bijwonen, zullen tienduizenden extra christenen deelnemen aan het feest op het speciale online streamingplatform van de ICEJ.
Er is nog tijd voor u om deel uit te maken van het Loofhuttenfeest van dit jaar online. Schrijf je vandaag nog in voor het online Feest op: feast.icej.org

door David Parsons, ICEJ staf