Passover 2024

De International Christian Embassy Jerusalem wenst u een vreugdevolle en betekenisvolle Pesach-viering.

Pesach is een belangrijke Joodse feestdag die de bevrijding van het Joodse volk uit de slavernij in het oude Egypte herdenkt. Het is een bewijs van Gods wonderbaarlijke bevrijding en de veerkracht van het Joodse volk, die beide nog steeds zo nodig zijn te midden van de huidige uitdagingen waarmee de natie Israël wordt geconfronteerd.
Bij zonsondergang op maandag 22 april beginnen Joodse families met het vieren van Pesach. Tijdens deze speciale tijd komen ze samen rond hun Sedertafel, waar ze het verhaal van Exodus zullen delen en uit de Haggada zullen lezen. De Haggadah zal hen door het verhaal leiden, met vrolijke liederen, en ze zullen ook leren over het symbolische voedsel op het Sederbord. Tegelijkertijd zullen ze de Israëli’s herdenken die nog steeds gevangen worden gehouden in Gaza, en we moeten hen ook in gebed gedenken.

Moge deze Pesachtijd een tijd zijn om na te denken over ons geloof en onze toewijding aan God en deze te vernieuwen, wetende dat Hij wonderen verricht, alle dingen mogelijk maakt en hoop geeft voor de toekomst.
Mogen u en uw gezin gezegend worden tijdens deze speciale tijd van Pesach.

Geschreven door Jurgen Buhler, ICEJ-President