Als ik dit schrijf, begin augustus, hebben we in ons land te maken met Israëlische temperaturen. Velen zullen ongetwijfeld nog genieten van een heerlijke zomervakantie. Hoe anders is de beleving in Israël. Daar werd de bevolking door een mini-oorlog in Gaza de schuilkelders ingejaagd. De 170 mobiele schuilkelders die de ICEJ heeft gegeven, zijn helaas weer gebruikt.

In het weekend van 6 augustus werd de Israëlische luchtmacht gedwongen om een preventieve aanval uit te voeren op commandanten en terroristen van de Palestijnse Islamitische Jihad. De mini-oorlog die zich ontwikkelde, is onderdeel van een groot regionaal conflict dat wordt aangestuurd vanuit Iran. Deze escalatie kwam toen Israël Tisha B’Av vierde, een traditionele vastendag voor rouw om de verwoestingen van de eerste en tweede tempel in Jeruzalem en andere rampen die het Joodse volk op deze datum op de Hebreeuwse kalender overkwamen.

Hoe belangrijk is het dan ook dat we als gelovigen uit de volken, waaronder ook Nederland, opkomen voor Gods volk en te blijven bidden voor de vrede in Israël en Jeruzalem. De International Christian Embassy Jerusalem (ICEJ) Afdeling Nederland doet dit al meer dan 40 jaar!

Aandacht en betrokkenheid bij Gods volk vanuit de ICEJ Nederland is er dit jaar ook in het weekend van 2, 3 en 4 september op De Betteld in Zelhem. We organiseren dan voor de 12e keer een Israël weekend met lezingen, worship, gebed en workshops.

Het gekozen thema voor dit weekend is “Israël, kruispunt van de wereld?” Op wat voor manier dan? Wat is Gods grotere plan? Wat zien we er dan vandaag al van? Deze vragen zullen worden belicht door Jacob Keegstra (voorzitter van de ICEJ Nederland) en gastspreker Jürgen Bühler (internationaal directeur van de ICEJ in Israël).

Gedurende het weekend is er weer een prachtig kinderprogramma o.l.v. Jitske en haar team en een speciaal tienerprogramma wat wordt verzorgd door Timon en Naomi.

Ook zullen er op de zaterdagmiddag workshops worden verzorgd door onder andere Jay en Meridel Rawlings (medeoprichters van de ICEJ in 1980) en Vesna Buhler (vrouw van Jürgen Bühler).

De muziek wordt dit jaar verzorgd door Peeber en Maaike en band. Twee creatievelingen met een groot hart voor God, Zijn volk en de muziek. Verder zijn er veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, verschillende stands, aanbidding door muziek en banieren.

Een prachtig programma in een nazomers weekend op de Betteld in Zelhem, wat ik van harte bij je aanbeveel. Ik kijk ernaar uit.

Jij toch ook?

Deelname aan de conferentie is voor volwassenen € 65,- en voor 4-25 jarigen € 15,- per persoon. Je kunt je opgeven via www.icej.nl/israelweekend of bij De Betteld in Zelhem. Graag tot ziens in het weekend van 2, 3 en 4 september a.s.

Geschreven door Jan Posthumus, bestuurslid en coördinator gebed van ICEJ Nederland