Negev Solidarity gathering

De viering van het Loofhuttenfeest van de ICEJ begon donderdag zijn einde te naderen toen ongeveer 700 christenen naar de westelijke Negev reisden voor een solidariteitsbijeenkomst met lokale Israëlische gemeenschappen die onder constante raketdreiging vanuit de nabijgelegen Gazastrook leven.

Ofir Libshtein, burgemeester van de regionale raad van Sha’ar HaNegev, verwelkomde de christelijke bezoekers hartelijk en bedankte hen voor hun steun. De feestpelgrims werden ook begroet door Ronnie Vinnikov en Elisha Mizrahi van het Joods Nationaal Fonds, dat samenwerkt met de ICEJ om verbrande bosgebieden langs de grens met Gaza te herbeplanten. De christelijke gasten ontvingen ook een informatieve veiligheidsbriefing van IDF (Res.) Brig. Generaal Amir Avivi, die tijdens zijn meer dan dertig jaar militaire dienst verschillende sleutelposities bekleedde in het Israëlische leger en vandaag de dag een prominente stem is als het gaat om de nationale veiligheidsbehoeften van Israël.

Amir Avivi

“Dit is een zeer krachtige boodschap over hoe belangrijk het is om Israël veilig te houden en voor de komende generaties voor zijn veiligheid te vechten. Omdat er altijd vijanden zullen zijn die dit juweel, het Land van Israël genaamd, willen vernietigen. Zoals God zegt: het is niet door kracht en niet door macht, maar door mijn Geest”, aldus Brig. Generaal Avivi.

Tijdens de solidariteitsbijeenkomst genoot het Joods-christelijke publiek ook van een heerlijke mix van muziekoptredens van zanggroepen, klassieke muzikanten en dansgroepen uit Fiji, Finland en de Filippijnen, samen met een in Iran geboren zanger die nu in Noord-Amerika woont.

Later op donderdag werd een speciale ceremonie gehouden ter inwijding van het nieuwe Christian Embassy Nature Park nabij het Anzac-monument in het Be’eri-bos, verder naar het zuiden langs de grens met Gaza. Delen van het Be’eri-bos zijn de afgelopen jaren ernstig beschadigd door vuurvliegerballonnen en de ICEJ heeft zich ertoe verbonden dit verbrande gebied, dat nu is omgedoopt tot het ‘Christian Embassy Nature Park’, te helpen herbeplanten en herstellen.

Pastor Steve Mirpuri

Bij terugkeer in Jeruzalem werden de Feestpelgrims uitgenodigd om op donderdagavond een genezingsdienst bij te wonen onder leiding van pastor Stephen Mirpuri, de nationale directeur van de ICEJ-Filippijnen en een ervaren pastor die veel wonderen heeft gezien in zijn leven en bediening. Hij en zijn vrouw Rose hebben een krachtig getuigenis als kinderloos echtpaar dat de wonderbaarlijke geboorte van hun eerste kind meemaakte na gebeden bij de Westelijke Muur in Jeruzalem. De Filippijnen ervaren momenteel een krachtige opleving die pastor Mirpuri toeschrijft aan de groeiende gebedsbeweging op het eiland.

Vrijdag begon het feest ten einde te lopen met een gebedsdag in het paviljoen in het centrum van Jeruzalem. Pelgrims uit verschillende landen spraken om de beurt gebeden uit voor hun land en voor de natie Israël. Gedurende het hele feest hadden christenen ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de online Prayer Succah om met medepelgrims te bidden, en velen werden aangemoedigd tijdens deze tijden van voorbede.

Het Loofhuttenfeest 2023 wordt vrijdagavond afgesloten met een speciaal concert met de Israëlische aanbiddingsgroep SOLU onder leiding van Shilo Ben Hod.

Vergeet niet om op de hoogte te blijven van het Feest door de nieuwste foto’s en dagelijkse video’s met hoogtepunten te bekijken die op onze Feestfotogalerij-site zijn geplaatst op: feastgallery.icej.org

Tenslotte: als je je nog niet hebt aangemeld voor het Online Feest, doe dat dan vandaag nog! Je kunt de komende drie maanden genieten van alle evenementen en andere gerelateerde inhoud op ons speciale streamingplatform.

Geschreven door ICEJ-staf