Aischwitz

ICEJ-afdelingen zijn wereldwijd actief om Israël te promoten. Lees over de verschillende activiteiten in de landen hoe de 75e verjaardag van Israël wordt gevierd en nog veel meer.

Tsjechische, Slowaakse afdelingen organiseren herdenkingswandeling ter ere van een ontsnapte gevangene uit Auschwitz

De Tsjechische en Slowaakse afdelingen van de ICEJ hielden onlangs hun jaarlijkse herdenkingswandeling van Auschwitz naar Zilina om de reis van Rudolf Vrba en Alfred Wetzler te volgen, twee Slowaakse Joden die in april 1944 uit het beruchte concentratiekamp Auschwitz ontsnapten en ooggetuigenverslagen gaven voor een rapport dat de geallieerden waarschuwde voor de massale uitroeiing van Joden door de nazi’s. Verschillende leden van de staf van de ICEJ in Jeruzalem voegden zich bij tientallen andere deelnemers uit Slowakije, Tsjechië, Polen, Zimbabwe, Duitsland en Nederland voor de weeklange, 110 kilometer lange mars door de velden en bossen van Oost-Europa.

Frisse wind vanuit Thailand

In juni werd een nieuwe nationale directeur van ICEJ-Thailand officieel benoemd tijdens een conferentie in Bangkok, met Dr. Mojmir Kallus die het hoofdkantoor in Jeruzalem vertegenwoordigde, Jehu Chan als de regionale coördinator uit Singapore, een ICEJ-delegatie uit Maleisië en honderden kerk- en gemeenschapsleiders uit heel Thailand. Pastor van Bangkok Praise Church, Poomwanetr Meteakrakul, volgt nu de voormalige Thaise nationale directeur, pastor Krisada, op. Het bestuur besliste unaniem over de verandering van leiderschap en hun aanwezigheid op het evenement bevestigde een goed gevoel van eenheid. Aanbiddingsteams van verschillende kerken zegenden het publiek met gezalfde aanbiddingstijden die een sterke aanwezigheid van God lieten zien, terwijl ICEJ-Thailand-beheerder Nuanlaor actief het Loofhuttenfeest promootte.

Thailand bracht vorig jaar de grootste Aziatische delegatie naar het feest en we kijken ernaar uit om hen weer te verwelkomen voor Loofhuttenfeest 2023. De christelijke bevolking in Thailand is klein, minder dan 2%, maar het potentieel is enorm. Bid alstublieft voor het werk van onze nieuwe leider en zijn team, die als hun belangrijkste doel hebben gesteld om de jonge generatie te bereiken en toe te rusten.

Gabon hongerig om Israël te zegenen

In juni reisde ICEJ Vice President of Operations Barry Denison naar Centraal-Afrika om te spreken op een ICEJ Regional Conference in Gabon, die werd georganiseerd en mede georganiseerd door onze nationale directeur Judicaël Mounguengui en de president van de Christian Missionary Alliance. Meer dan 500 afgevaardigden woonden de driedaagse bijeenkomst bij, waaronder veel voorgangers van ongeveer 20 denominaties. Tijdens zijn bezoek ging Barry ook voor in twee kerken, nam hij deel aan een persconferentie en werd hij geïnterviewd door het Gabon National News-kanaal en een nationale online nieuwsdienst. Barry werd vooral aangemoedigd door de uitstekende leringen van lokale sprekers en de bewogenheid voor Israël. Een Messiaanse voorganger met een netwerk van kerken in de regio drong er bij andere voorgangers op aan om zich bij hem aan te sluiten en hun gemeenschappen te verplichten om maandelijkse gebedsbijeenkomsten voor Israël te houden en afzonderlijke wekelijkse offers te brengen om Israël te zegenen.

ICEJ-Russia viert 75 jaar Israël

ICEJ-Rusland nationaal directeur Howard Flower, die ook fungeert als onze directeur van Aliyah, was een belangrijke organisator van een gala-evenement ter ere van de 75e verjaardag van Israël dat onlangs werd gehouden in het Hermitage Museum and Concert Hall in St. Petersburg. De viering trok ongeveer 200 Joodse gemeenschapsleiders, evenals de ambassadeur van Israël, de algemene consul van Sint-Petersburg, vertegenwoordigers van het Joods Agentschap en de opperrabbijn van de Grand Choral Synagogue. Een eerder 75-jarig jubileumevenement in Sint-Petersburg bevatte ook de opening van een kunsttentoonstelling van schilderijen van Russisch-Joodse kunstenaars die de diamanten verjaardag van Israël vierden.

Jeruzalem komt naar de Goudkust!

Onlangs hebben ICEJ-Australië en andere regionale ICEJ-vertegenwoordigers zich verenigd in het ondersteunen en bijwonen van het Jerusalem Prayer Breakfast dat wordt gehouden in de stad Gold Coast. Het evenement werd georganiseerd door de burgemeester van de Gold Coast, Tom Tate, die de Israëlische ambassadeur in Australië en andere hoogwaardigheidsbekleders uit de Israëlische Knesset, de landen van de Pacifische eilanden, parlementariërs uit heel Australië, bezoekers uit de VS en het internationale team van de JPB verwelkomde. Vertegenwoordigers van 16 landen baden voor de vrede van Jeruzalem in het Engels, Hebreeuws en in de verschillende talen van de landen in de Stille Oceaan, terwijl er tijdens het evenement ook bijbelgedeelten werden gelezen. Er werden inspirerende boodschappen gebracht door verschillende sprekers, waaronder ICEJ-Australia’s jeugddirecteur, pastor Moises Vasquez, en de inheemse leider pastor Tim Edwards.

Een van de hoogtepunten, ICEJ-Fiji nationale directeur pastor Mikaele Mudreilagi blies de sjofar als een oproep aan de landen in de Stille Oceaan om hun stemmen te verenigen ter ondersteuning van Israël. En Fiji’s vice-premier Viliame Gavoka verklaarde: “Ik sta hier vandaag, wetende dat er een nieuwe dageraad plaatsvindt voor Israël in de Stille Oceaan … We willen er allemaal zijn om als een eenheid Israël te ondersteunen.”

Ondertussen bereiden ICEJ-Fiji en onze andere nationale afdelingen in de regio’s Australazië en de Stille Oceaan zich voor op hun derde Oceanië-conferentie die naar verwachting honderden christenen uit de hele regio zal samenbrengen inde Fijische stad Suva, medio november. De conferentie zal worden gehouden in Suva’s Civic Centre, een premium locatie met uitzicht op de prachtige baai van Suva. Naast regionale sprekers en aanbiddingsteams, zal de Oceanië-conferentie drie van de senior leiders van de ICEJ van het hoofdkantoor in Jeruzalem ontvangen, Mojmir Kallus, Barry Denison en David Parsons.

Bergen van gebed in de Philippijnen

Steve Mirpuri, Mojmir Kallus, Mercy Cabiles en Sally Maddatu (vlnr) bij het tweede Mt. Moriah gebedshuis.

Masbate is een eiland in de Filipijnen dat vooral bekend is om zijn goudmijnen. Echter, minder bekend bij het grote publiek, is dat daar een ware spirituele schat ontwikkeld wordt. Mercy Cabiles, bestuurslid van ICEJ-Philippines, heeft geïnvesteerd in een stuk land en daar een uniek gebedscentrum gevestigd. Op het terrein van 12 hectare zijn zeven gebedshuizen op zeven heuvels gepland. De omvang van het project is indrukwekkend en het gaat met succes vooruit. De eerste berg werd ingehuldigd in 2017 en ik kwam voor de inwijding van het tweede gebedshuis. Bovenop elke berg zal een gebedshuis zijn, met accommodaties en conferentiefaciliteiten die tot duizend mensen kunnen verwelkomen.

De visie is om een centrum te bouwen waar mensen kunnen komen om te bidden, en kerken kunnen er hun retraites boeken. Het gebedscomplex heet Mt. Moriah en Israël maakt vanaf het allereerste begin deel uit van zijn DNA. Het is duidelijk dat God de Kerk oproept tot gebed, en dit project zou een rol kunnen spelen in het samenbrengen van verschillende gebedsbewegingen, zelfs buiten de Filippijnen. Eenmaal voltooid, zou het ook internationale gebedsbijeenkomsten kunnen organiseren.

door: ICEJ staf