Roll Call of the Nations

We zijn opgegaan naar Jeruzalem!

Een hoogtepunt elk jaar op het Loofhuttenfeest van de ICEJ is het appél van de naties tijdens onze openingsavond in Jeruzalem. Op deze speciale avond presenteert elke natie die op het feest is vertegenwoordigd zich voor de Heer in Sion, met hun nationale vlaggen en vaak in nationale kostuums. Dit is een krachtige demonstratie van Gods Geest die onder de naties beweegt om liefde voor Hem en voor Zijn volk, Israël, aan te wakkeren.

Gisteravond kwamen in de Pais Arena in Jeruzalem meer dan 2.000 christenen uit meer dan 85 landen voor de Heer. Het podium barstte van de kleurrijke vlaggen van alle landen die op het Feest waren vertegenwoordigd en degenen die online deelnamen!

Wat een feest dat het Worship Symphony Orchestra uit Duitsland gisteravond het appél heeft geopend door het Israëlische volkslied HaTikva te spelen!

Eerwaarde David Pileggi opende in gebed, dankte de Heer voor wat Hij vandaag in de naties doet en bad dat de geest van heiligheid berouw zal brengen.

Het Israëlische Knesset-lid Sharren Haskel, co-voorzitter van de Knesset Christian Allies Caucus, bracht een officiële groet aan de pelgrims van het feest en bedankte de naties voor hun komst naar Jeruzalem. “De profeet Zacharia sprak over een toekomstige tijd waarin alle naties naar Jeruzalem zouden komen om de feestdag van Soekot te vieren. Kijk nu om je heen. Wij zijn het levende bewijs van de nauwkeurigheid van de Bijbel en de waarheid van het Woord van God”, vertelde mevrouw Haskel.

De wetgever van de Knesset toonde ook haar solidariteit met de huidige eisen voor vrouwenrechten en vrijheid in Iran, en als teken haalde ze een schaar tevoorschijn en knipte verschillende clips van haar haar voor het publiek, wat werd gevolgd door enorme applaus.

Mevrouw Haskel moedigde de vertegenwoordigers van meer dan 85 landen aan om het Iraanse protest voor vrouwenrechten en vrijheid voor iedereen te steunen en benadrukte haar hoop om Iraanse vrouwen volgend jaar te kunnen verwelkomen op het Loofhuttenfeest in Jeruzalem!

Haar dramatische boodschap op het Loofhuttenfeest heeft vandaag de krantenkoppen gehaald in heel Israël en begint internationaal te worden. Je kunt het HIER bekijken

Dr. Jürgen Bühler, ICEJ-voorzitter, bracht de belangrijkste boodschap van de avond, terwijl prachtige lofprijzing en aanbidding de zaal vulden als het Worship Symphony Orchestra met Siegfried Fietz (Duitsland), Elihana Elia (Israël), Dorothy Bedford (VS), Gilmar Britto (Brazilië), Vesna Bühler (Israël) en andere aanbiddingsartiesten leidden Feast Pilgrims in prachtige aanbiddingsuitdrukkingen, begeleid door de Raise the Banner-dansers uit de Filippijnen.

Dr. Jürgen Bühler bracht nieuwe openbaringen over het feestthema van dit jaar, The Land of Promise, en sprak over de spirituele strijd om het Land of Promise binnen te gaan. “De Heer roept u vanavond om uw grenzen uit te breiden en uit te kijken naar nieuwe gebieden”, vertelde Dr. Bühler aan de bijeenkomst. “De tijd is gekomen om uw natie terug te brengen naar de doeleinden van God.”

Ook jij kunt deel uitmaken van deze grootse achtdaagse reis door het Land van Israël door online met ons mee te doen. Je kunt je nog steeds inschrijven voor dit ongelooflijke Loofhuttenfeest. Alle live-uitzendingen kunnen on demand worden bekeken, samen met andere krachtige preken. Schrijf u vandaag nog in.

Vergeet niet om tijdens het feest onze Feestgalerij te bezoeken om kleurrijke foto’s en de dagelijkse video’s met hoogtepunten van het feest te zien.

Geschreven door Laurina Driesse en Daniela Staengle