Wij zijn vereerd jullie, mede namens de Israëlische Ambassade, uit te nodigen voor een bijeenkomst om de jaarlijkse dag voor de herdenking van de Shoa (Jom HaShoa) bij te wonen.

Deze bijeenkomst wordt gehouden op maandagavond 17 april a.s. van 20.00 uur – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in een ruimte van Stadskerk de Wijngaard, Mr. P.J. Troelstraweg 147a te Leeuwarden.

Van Noord tot Zuid, verspreid over 14 steden in Nederland, zullen honderden luisteren naar de verhalen van hen die getroffen zijn door één van de donkerste hoofdstukken in de geschiedenis.

Een piepkleine baby

In Leeuwarden zal mevrouw Flory Neter-Polak uit Hoorn haar verhaal vertellen.

Op het Centraal Station van Amsterdam krijgen Nel en Cees Woelders ergens in 1942 een piepkleine baby in hun handen gedrukt van een wanhopige moeder. De kleine Flory Polak is waarschijnlijk hooguit twee maanden oud.

Voor Flory begint de oorlog pas na de bevrijding wanneer plotseling haar echte biologische ouders voor de deur staan. Voor alle partijen een enorme verrassing. Een verhaal over de verstrekkende gevolgen van hechting en onthechting.

De bijeenkomst is een unieke gebeurtenis die openstaat voor het publiek om getuige te zijn van de verhalen, na te denken, te praten en vooral te luisteren.

Aanmelden

Een gebeurtenis op een avond die je niet mag missen. Opgave is wel noodzakelijk! En wel vóór vrijdagavond 15 april a.s. tot 18.00 uur bij:

Met vriendelijke groet, namens de Ambassade en de Israëlwerkgroep van Stadskerk de Wijngaard,

Jan Posthumus, namens ICEJ Nederland