Onze missie

Onze missie is de jongeren te bereiken door een wereldwijde beweging op te bouwen die volledig toegewijd is aan Jezus. Op deze manier willen we de volgende generatie aanmoedigen om achter Israël te gaan staan.

De uitdaging

De jonge volwassenen van vandaag hebben toegang tot meer kennis en informatie dan enige andere generatie in de menselijke geschiedenis. De uitdaging is hoe we ze kunnen leren deze kennis op een verstandige manier te onderscheiden en toe te passen op hun leven. De volgende generatie wordt geconfronteerd met een oververvuilde ‘lucht’ van sociale, technologische, culturele en religieuze verschuivingen. Een van de grootste problemen is dat ze de wereld ingaan, onvoorbereid om het op te nemen tegen vijanden die bedrieglijker zijn dan ooit tevoren.

Bij ICEJ Arise betreden we het midden van dit ‘slagveld’ met een boodschap die verre van populair is en vaak verkeerd wordt begrepen: het herstel van Israël. De media voeden de massa met enorme doses van een boodschap die veel te vaak de Joden bespot en Israël demoniseert.

Het feit dat de meerderheid van de jongvolwassenen nog nooit het hele Nieuwe Testament hebben gelezen, om nog maar te zwijgen van het Oude Testament, vergroot de uitdaging voor alle pro-Israëlische christenen. In deze tijden waarin ‘humanisme’ de kerken binnendringt en de geloofwaardigheid van het Woord van God ondermijnt, is het tijd voor waarheidlievende gelovigen om op te staan ​​en te reageren.

Dit betekent niet moraliseren, betuttelen of ingewikkelde theologische vergelijkingen introduceren, maar de jongeren liefhebben en dienen zoals Jezus deed. Als we willen dat de volgende generatie zich onderdompelt in Jezus en Israël begrijpt, is het tijd om deze generatie te ontmoeten waar ze zijn en naast hen te lopen terwijl ze Israël en hun persoonlijke, door God gegeven roeping, begrijpen.

De generatie van vandaag bereiken

Rondleidingen door Israël

Wij geloven dat elke christen het land van de Bijbel moet bewandelen en contact moet maken met het volk van Israël. Dit is zelfs nog belangrijker voor jonge christenen in deze tijd, omdat ze leren navigeren in een steeds veranderende wereld van tegenstrijdige informatie. ICEJ Arise geeft prioriteit aan onze jaarlijkse Summer Youth Tour om de volgende generatie de mogelijkheid te geven om de Bijbel uit de eerste hand te ontmoeten. Doe vandaag mee met onze zomertour en ervaar het land en het volk van Israël met jonge mensen van over de hele wereld.

Het Loofhuttenfeest

Het Loofhuttenfeest is niet alleen voor de ouders en grootouders! De ICEJ zet zich in om het belang van het Joodse feest van Soekot op een persoonlijke en authentieke manier naar de volgende generatie te brengen. Doe mee met het Loofhuttenfeest als deelnemer of dien als lid van het Feest-team en sluit je aan bij duizenden christenen van over de hele wereld terwijl we de Heer aanbidden in Jeruzalem.

Sociale media

Volg Arise op sociale media en blijf op de hoogte van alle actuele gebeurtenissen in Israël en ICEJ-projecten die je interesseren! We willen met je in gesprek gaan, dus reageer, deel en stuur ons een bericht op Facebook, Instagram en blijf op de hoogte via de Arise-podcast uit Jeruzalem.