Israel Diamonds-Israel at 75

Nu Israël 75 jaar na zijn moderne wedergeboorte in 1948 viert, zou de hele wereld mee moeten vieren. Eeuwenlang was het Joodse volk verstrooid onder de volken. Maar de Heer beloofde dat Hij ze op een dag zou terugbrengen naar hun oude thuisland en ze zou gebruiken om de hele wereld grote voordelen te brengen.

“En het zal geschieden, net zoals u een vloek was onder de volken, o huis van Juda en huis van Israël, zo zal Ik u redden, en u zult een zegen zijn.” (Zacharia 8:13)

Die dag is zeker aangebroken! Al meer dan zeven decennia heeft Israël vele uitdagingen overwonnen om de Start-Up Nation te worden, die de wereld leidt in belangrijke vorderingen op het gebied van landbouw, het milieu, wetenschap, technologie en geneeskunde.

Bedenk dat het Joodse volk terugkwam naar een onvruchtbaar land, maar ze hebben de woestijn weer tot leven gewekt. In de jaren vijftig bouwde Israël voor het eerst de National Water Carrier om vers water naar de Negev te brengen, waardoor de woestijn bloeide als een roos, precies zoals de profeet Jesaja voorzag.

“De wildernis en de woestenij zullen blij voor hen zijn, en de woestijn zal zich verheugen en bloeien als een roos.” (Jesaja 35:1)

In de jaren zestig was Israël een wereldleider in het besparen en recyclen van water. Tegenwoordig hergebruikt het land 85% van zijn watervoorraad.

Israëli’s hebben ook methoden voor druppelirrigatie en waterontzilting uitgevonden die nu over de hele wereld worden gebruikt.

In 1965 merkte de Israëlische ingenieur Simcha Blass op dat een van de twee aangrenzende bomen sneller groeide vanwege een lekkende waterleiding ernaast. Hij lanceerde Netafim, dat tegenwoordig druppelirrigatiesystemen levert in 112 landen wereldwijd.

Bovendien hebben ze meer dan 300 miljoen bomen geplant, die zowel het land verfraaien als de koolstofemissies uit de lucht filteren.

“Dit verwoeste land is geworden als de tuin van Eden…” (Ezechiël 36:35)

Wist je dat Israël ook de langhoudbare cherrytomaat heeft uitgevonden? Inderdaad, Israëlisch fruit en producten, zoals Jaffa-sinaasappelen en Medjool-dadels, zijn populaire exportproducten over de hele wereld.

“Israël zal bloeien en uitlopen, en de wereld met vruchten vullen.” (Jesaja 27:6)

Later kwam Israël naar voren als een van de meest innovatieve naties op aarde. Wist je dat Israëli’s de eerste microprocessor voor personal computers ontwikkelden?

De eerste firewall die computers beschermt tegen gegevensdiefstal?

In 1993 ontwikkelde de Israëlische start-up Checkpoint het eerste softwareprogramma voor informatiebeveiliging, Firewall-1 genaamd, om computers te beschermen tegen gegevensdiefstal.

En ‘s werelds eerste USB-geheugenstick?

In 1999 introduceerde een Israëlische techneut de Disk-on-Key, ‘s werelds eerste draagbare USB-geheugenopslagapparaat, later gekocht door SanDisk. Deze kleine, handige apparaten staan ​​tegenwoordig bekend als flashdrives of datasticks.

In de geneeskunde hebben Israëlische onderzoekers de PillCam uitgevonden – een kleine camera die je inslikt en waarmee artsen ziektes in ons kunnen opsporen zonder ingrijpende operaties.

Ze hebben ook een telefoon bedacht die ziekten kan diagnosticeren door middel van geur. En dan is er ReWalk – een ‘exoskelet’ boordevol batterijen waarmee gehandicapten weer kunnen lopen.

De lijst met Israëlische innovaties gaat maar door.

Ze gaven ons WAZE, het eerste telefoonprogramma voor bestuurdersassistentie met realtime verkeersinformatie.

Het is in 2006 begonnen als een open-sourceproject genaamd ‘FreeMap Israel’ in Tel Aviv.

Het heeft wereldwijd meer dan 150 miljoen gebruikers en is daarmee de op één na meest gedownloade auto-app.

Het werd in 2013 door Google gekocht voor $ 1,1 miljard en de 100 werknemers ontvingen toen gemiddeld $ 1,2 miljoen, de grootste uitbetaling aan Israëlische hi-tech in de geschiedenis.

Het nieuwe Watergen-systeem produceert schoon drinkwater uit het niets. Dit nieuwe Israëlische bedrijf heeft een draagbare generator ontwikkeld die zuiver drinkwater produceert uit vochtigheid in de lucht.

En laten we het pionierswerk van Israël op het gebied van zonne-energie niet vergeten.

En nu hebben we MobileEye, een leider in de race voor zelfrijdende auto’s. Het Israëlische bedrijf Mobileye werkt samen met toonaangevende autofabrikanten om de veiligste, meest betrouwbare computerondersteunde rijprogramma’s te ontwikkelen.

Het werd gelanceerd door een professor aan de Hebreeuwse Universiteit en is de grootste IPO van Israël in de geschiedenis van de VS, waarmee $ 890 miljoen is opgehaald.

MobileEye-camera’s worden al gebruikt in auto’s die zijn gebouwd door BMW, GM, Volvo en andere autofabrikanten. Het werd in 2017 door Intel overgenomen voor $ 15,3 miljard en wordt nu gewaardeerd op $ 17 miljard.

En dan is er nog de Iron Dome, ‘s werelds meest effectieve antiraketsysteem om de burgerbevolking te beschermen tegen raketaanvallen.

De mobiele Iron Dome-raketbatterij, grotendeels ontwikkeld in Israël met gezamenlijke Amerikaanse financiering, heeft snel bewezen de meest effectieve korteafstands-antiraketinterceptor ter wereld te zijn, met een schietpercentage van 95%, en wordt nu verkocht aan andere landen .

De mobiele batterijen zijn ontwikkeld door Rafael en Israel Aerospace Industries en voor het eerst ingezet in 2011.

Israël heeft dus echt de hele wereld gezegend gedurende de eerste 75 jaar als een tot leven gewekt volk. En God blijft “ijverig” om al Zijn goede beloften en plannen voor Israël uit te voeren.

‘Ik ben ijverig voor Zion met grote ijver; Met grote vurigheid ben ik ijverig voor haar.” (Zacharia 8:2)

Dus vieren we samen met het Joodse volk de vijfenzeventigste verjaardag van de herstelde natie Israël – een grote zegen in het midden van de aarde!