Peter Tsukahira is een bekende bijbelleraar uit Israël. Hij is mede-oprichter en een van de voorgangers van de Messiaanse gemeente Kehilat HaCarmel in Haifa. Hij geeft les en is auteur van verschillende boeken, waaronder Equip.

Over Peter

Peter Tsukahira werd geboren in de VS en groeide op in Japan. Peter werd een gelovige in 1973 en ging naar het Christ for the Nations Institute (Dallas, Texas). Hij voltooide een bachelor in economie aan de Tufts University (Medford, Massachusetts) en schreef zich in aan de American Christian Theological School (Anaheim, Californië) waar hij een Masters of Divinity-graad behaalde.

Peter verhuisde in 1982 naar Tokio, Japan, waar hij een groeiende internationale gemeenschap leidde en ook in de Japanse computerindustrie werkte. In 1987 verhuisde hij naar Haifa, Israël, waar hij al meer dan 30 jaar woont en lesgeeft. Naast zijn verantwoordelijkheden in de plaatselijke bediening, geeft Peter les in verschillende landen. Hoewel Peter’s onderwijs gericht is op de bijbel, is het eerder inspirerend dan academisch.

Equip

Equip - Op weg naar het Koninkrijk

Het boek Equip van Peter Tsukahira heeft ICEJ Nederland vertaald in het Nederlands: Equip – Toerusting op weg naar het Koninkrijk.

Equip is een onderwijsserie dat een link legt tussen de openbaring van het moderne Israël met de komst van Gods Koninkrijk en de roeping om mensen in elke natie tot discipelen te maken. Elk hoofdstuk staat op zichzelf en gaat over de aspecten van Gods Koninkrijk en hoe je een effectieve discipel kunt worden. Ontrafel het mysterie over je bestemming en ontdek je gaven in jouw persoonlijke leven op weg naar het Koninkrijk. Dit boek is voor persoonlijk gebruik, maar kan ook een leidraad zijn in studie- en gebedsgroepen.

Neem de uitdaging aan en leer hoe je een discipel in Gods Koninkrijk kunt worden.

Videoserie

Naast dit boek heeft Peter een 20-delige videoserie opgenomen. Ook deze is vertaald in het Nederlands en is te vinden op ons YouTube-kanaal.