Een open deur – Terugkeer van Ethiopische Joden in 2021

In de vroege ochtend van vrijdag 12 februari is er toch een vlucht aangekomen (die geheel door de ICEJ is gesponsord), met aan boord 302 Ethiopische Joden. Deze reddingsoperatie ‘Rots van Israël’ kwam onder bijzondere omstandigheden tot stand. Ondanks dat het vliegveld van Ben Goerion in Israël voor de eerste keer gesloten is sinds de oprichting van de Staat Israël in 1948, vanwege de corona-pandemie is deze speciale vlucht toch toegelaten. Onder hen een jongetje van 6 jaar met hartproblemen. Hij is direct bij aankomst naar het ziekenhuis in Tel Aviv overgebracht. Bid voor herstel van deze Benjamin! De anderen moeten eerst twee weken in quarantaine. De ICEJ staf, bestaande uit directeur Jurgen Buhler en aliyah-directeur Nicole Yoder stonden hen op te wachten om hen welkom te heten in Israël. 

Terugkomst Ethiopische Joden in Israël

Wat bijzonder dat we Bijbelse profetiën werkelijkheid mogen zien worden in onze tijd. Jes 43:6 zegt: Ik zal zeggen tegen het Noorden: Geef! En tegen het zuiden: Weerhoud niet! Breng mijn zonen van ver en Mijn dochters van het einde der aarde.  

Het vliegveld Ben Goerion is al wekenlang volledig gesloten om nieuwe varianten van het coronavirus tegen te gaan, wat de ambitieuze plannen van de regering om massaal te vaccineren zou ondermijnen. Echter, met speciale toestemming heeft deze groep Ethiopische immigranten de reis kunnen maken van Addis Abeba naar Ben Goerion.

Ethiopisch kind komt thuis in Israël

De Israëlische regering heeft in 2015 besloten om de laatste groep achtergebleven Ethiopische Joden nu toch Aliyah te laten maken. Ze leven in armoedige omstandigheden in vluchtelingenkampen in Gondar en Addis Abeba. Sommigen wachten  al 20 jaar. De ICEJ heeft deze vluchten met in totaal meer dan 2.700 Ethiopische Joden gesponsord. Eenmaal in Israël gaat het immigratieproces langzaam, maar worden ze verenigd met hun familie die al eerder naar Israël kon komen. 

De Interantional Christian Embassy Jerusalem heeft deze gehele vlucht in geloof namens u kunnen sponsoren. 

Doneren

Help mee om deze mensen terug te brengen naar hun land. Wees er deel van door een gift voor de Aliyah over te maken naar:

IBAN NL39 INGB 0000.0026 16
t.n.v. St. Int. Chr Embassy Jerusalem afd. Ned.
of doneer digitaal

Op deze wijze kunnen we een christelijk getuigenis geven in Israël. Het kost 1.000 euro om een nieuwe immigrant uit Ethiopië te sponsoren.