ICEJ hielp in 2021 meer dan 10 Joden per dag naar Israël te verhuizen

Donderdag 16 december 2021 sponsorde de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem een ​​reddingsvlucht voor 65 Zuid-Afrikaanse Joden die Aliyah naar Israël mochten maken, ondanks de huidige strenge reisbeperkingen. De vliegtickets werden gefinancierd door een speciale donatie van de ICEJ-afdeling in Zuid-Afrika, en markeerden onze tweede Aliyah-noodvlucht voor Joden in Zuid-Afrika dit jaar, na een groep van 87 immigranten die in juli landden in de nasleep van landelijke rellen en plunderingen.

Deze laatste vlucht sluit een uitstekend jaar af voor de Aliyah- en Absorptie-inspanningen van de ICEJ, aangezien we bijna 4.000 nieuwe Joodse immigranten uit meer dan 20 landen over de hele wereld hebben geholpen om naar Israël te verhuizen, inclusief onze sponsoring van Aliyah-vluchten voor meer dan 1.500 olim (nieuwkomers) van overal de wereld. Deze cijfers vertegenwoordigen ongeveer 13% van de geschatte 27.000 Joden die dit jaar naar Israël immigreerden, en het betekent ook dat de ICEJ in 2021 gemiddeld ongeveer 10 Joden per dag hielp om naar Israël te verhuizen.

Een van de hoogtepunten van onze Aliyah-activiteiten dit jaar, op de allereerste dag van januari 2021, hielp de ICEJ met het financieren van een vlucht van 300 Ethiopische Joden die arriveerden als onderdeel van “Operatie Rots van Israël”. De dringende luchtbrug bracht in totaal 2.000 Ethiopische Joden naar Israël gedurende een periode van vier maanden, en de christelijke ambassade sponsorde vluchten voor meer dan 500 van deze nieuwkomers. Een van de passagiers in het vliegtuig was een jonge Ethiopische jongen die onmiddellijk een levensreddende hartoperatie onderging vanwege een aangeboren hartafwijking.

In maart landde een groep van 226 Joodse immigranten uit de hele voormalige Sovjet-Unie op de heropende luchthaven Ben-Gurion op een reddingsvlucht, georganiseerd door The Jewish Agency for Israel en gesponsord door de christelijke ambassade.

In april financierde de christelijke ambassade een speciale Aliyah-evacuatievlucht vanuit Kazachstan met 102 Joodse immigranten aan boord.

In mei verwelkomde de ICEJ zo’n 250 Joodse immigranten uit een tiental landen die deel uitmaakten van een speciale ‘Aliyah Super Week’, georganiseerd door JAFI, slechts enkele dagen nadat de laatste raketoorlog in Gaza was geëindigd.

Andere Joodse immigranten arriveerden in de zomer op door ICEJ gesponsorde Aliyah-vluchten, waaronder 32 immigranten uit Frankrijk in juni, plus 87 uit Zuid-Afrika en 30 uit de VS en Canada in juli.

In oktober verzorgde de ICEJ Aliyah-vluchten voor 105 jonge joodse studenten uit de voormalige Sovjetrepublieken die deel uitmaakten van de Naale- en Sela-programma’s die werden aangeboden door de Jewish Agency.

Daarnaast heeft de ICEJ dit jaar ook geassisteerd bij verschillende grote Aliyah-vluchten met 212 leden van de Bnei Menashe-gemeenschap uit het noordoosten van India, in samenwerking met JAFI en Shavei Israel.

Ondertussen bood de ICEJ dit jaar hulp aan meer dan 2.000 andere Joodse immigranten in de pre-Alijah- en Absorptiefase. Onze hulp bij de voorbereidingen voor Aliyah omvatte het sponsoren van zomerkampen voor jongeren, Aliyah-weekends, Hebreeuwse lessen, aansluitende vluchten en vervoer naar luchthavens. Na aankomst hielp de ICEJ veel van deze nieuwe immigranten met quarantainekosten, beurzen voor studenten, certificeringslessen voor professionele licenties, thuiscomputers voor leren op afstand, meubels voor appartementen en vele andere vormen van hulp.

Over het algemeen hielp de ICEJ in 2021 nieuwe Joodse immigranten uit Argentinië, Australië, Wit-Rusland, Brazilië, Chili, China, Colombia, Ethiopië, Finland, Frankrijk, Duitsland, India, Kazachstan, Nederland, Rusland, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en verschillende andere landen.

Vooruitkijkend naar 2022, staat de christelijke ambassade momenteel klaar om te helpen met de dringende luchtbrug van 3.000 Ethiopische joden uit het door oorlog verscheurde Ethiopië, volgens het plan dat onlangs is goedgekeurd door het Israëlische kabinet. Overweeg alstublieft een gulle gift om te helpen bij deze historische en humanitaire operatie om Ethiopische Joden uit gevaar te brengen en hen te herenigen met hun families die al in Israël zijn.

Doneren