Help mee met het herstel van dit speciale deel van het Be’eri-bos in Israël

Het Be’eri-bos in het zuiden van Israël is een populaire plek voor Israëlische gezinnen om te bezoeken, vooral in de winter wanneer de velden bedekt zijn met rode wilde bloemen. Voor het eerst geplant door een lokale kibboets en later uitgebreid door Keren Kayemeth LeIsrael/Jewish National Fund, is het bos een levend, levendig voorbeeld van het profetische visioen van Jesaja dat “de woestijn zich zal verheugen en zal bloeien als een roos” (Jesaja 35:1). .

Grote delen van het Be’eri-bos werden de afgelopen jaren echter opzettelijk verbrand door vuurvliegers en ballonnen die vanuit het nabijgelegen Gaza werden gelanceerd. Het JNF had in de afgelopen decennia duizenden dunams bomen geplant langs de grens met Gaza, maar zag 70% van deze beboste gebieden verschroeid door de uitbarsting van Palestijnse brandstichtingen sinds 2018.

Toch heeft de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem nu een unieke en opwindende kans om te helpen bij het herplanten en herstellen van een zwaar beschadigd deel van het Be’eri-bos. Het gebied bestaat uit 512 dunams (126 acres) glooiende heuvels en velden die zullen worden omgedoopt tot het ‘Christian Embassy Nature Park’.

We werken samen met KKL/JNF om dit beboste gebied te rehabiliteren door bomen te planten die minder brandbaar zijn, voldoende schaduw bieden en snel groeien, zelfs in het droge woestijnklimaat. Deze herbebossingsinspanning zal niet alleen deze speciale hoek van het natuurlijke landschap van Israël weer tot leven brengen en de Israëli’s beschermen tegen schade, het zal ook een blijvend getuigenis achterlaten voor het Israëlische volk dat christenen om dit land en hun ‘groene toekomst’ geven.

U kunt helpen dit geliefde Israëlische bos te herstellen door een perceel in vierkante meters te adopteren voor herbeplanting en vernieuwing.

Voor elke gift van € 60,00 kun je 50 vierkante meter van het nieuw leven ingeblazen bos adopteren. Als je bij het doneren je naam en adres invult (zogenaamd geregistreerd doneren), dan ontvang je ook een speciaal certificaat van de ICEJ en KKL/JNF als sponsor van het herstelde bos.