Sluit je aan bij de dringende inspanningen om Joden uit Ethiopië, India en Russischtalige landen naar huis te brengen

Dit wordt een geweldig jaar voor Aliyah. Alleen al in het eerste kwartaal van 18 arriveerden meer dan 600.2023 nieuwe Joodse immigranten in Israël. Dat is een sprong van 24% ten opzichte van dezelfde periode in 2022 – wat al het beste jaar was voor Aliyah in meer dan twee decennia. Maar de opwinding over de toenemende immigratie naar Israël wordt ook getemperd door bezorgdheid over verschillende crises over de hele wereld die nu de toename van Joden veroorzaken die terugkeren naar hun voorouderlijk thuisland.

Een groot deel van deze toename van de immigratie naar Israël is aangewakkerd door de Russische invasie van Oekraïne. In de 15 maanden sinds dat conflict in februari vorig jaar uitbrak, zijn meer dan 100.000 olim (nieuwkomers) in Israël geland – meer dan 80% van hen Russisch sprekende Joden.

De Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem is actief betrokken geweest bij deze dringende Aliyah, sponsorde honderden vluchten voor Joden uit Oekraïne, Rusland, de Baltische staten en andere voormalige Sovjetrepublieken, terwijl ze ook hielp bij reddingsinspanningen in Oekraïne, vooral van oudere overlevenden van de Holocaust, evenals de kritieke integratiefase voor deze oorlogsvluchtelingen.

Tot nu toe hebben supporters van de christelijke ambassade dit jaar bijna 1.000 Aliyah-vluchten gefinancierd, terwijl ze ons ook hebben geholpen om nog eens 1.500 Joodse immigranten te helpen met andere stadia van hun verhuizing naar Israël. Dit omvat de ICEJ die een vliegtuiglading van 155 Ethiopische Joden sponsort die in maart aankwamen.

De Ethiopische Aliyah verandert ook weer in een geval van nood-Aliyah, net als de terugkeer van de Bnei Menashe-gemeenschap uit het noordoosten van India.

In de afgelopen tien jaar zijn enkele duizenden leden van de Bnei Menashe-gemeenschap, een overblijfsel van Chinese Joden die beweren af te stammen van de stam Manasse, naar Israël geëmigreerd. De ICEJ heeft geholpen met veel van hun vluchten. De resterende gemeenschap van ongeveer 5.000 Bnei Menashe wacht nog steeds op toestemming om Aliyah naar Israël te brengen, maar degenen in de regio Manipur worden geconfronteerd met gewelddadige aanvallen van hindoes die uithalen naar de Kuki etnische minderheid, die voornamelijk bestaat uit christenen, maar ook dit kleine Joodse overblijfsel.

Bnei Menashe gevangen in het kruisvuur
Gevangen in het kruisvuur van dit etnisch/religieuze conflict, zijn verschillende Bnei Menashe gedood en minstens tien anderen worden vermist nadat ze de bossen in zijn gevlucht. Twee van hun synagogen zijn verbrand en tot 180 Bnei Menashe-families hebben hun huizen en bezittingen verloren in de wijdverspreide branden en plunderingen. Hindoe-relschoppers hebben zelfs tegen hen horen schreeuwen: “Ga terug naar Israël waar je thuishoort!”

Er zijn dringende oproepen in Israël aan de regering om de Bnei Menashe te redden uit het midden van deze gewelddadige rellen in India, en er worden plannen opgesteld om velen van hen in de komende maanden te brengen. De ICEJ staat klaar om te helpen met de spoedige terugkeer van deze oude Israëlitische gemeenschap naar het Land van Israël, die ze al vele generaties lang willen bereiken. Dus, werk alsjeblieft met ons samen in de dringende Aliyah van de Bnei Menashe.

De tijd om te handelen is nu!
Of het nu gaat om het conflict tussen Rusland en Oekraïne, religieuze rellen in Ethiopië of etnische botsingen in India, nu is het tijd voor christenen om achter de Joodse natie en het Joodse volk te staan door deze zonen en dochters van Israël zo snel mogelijk naar huis te brengen.

In de komende weken en maanden zal de ICEJ zich bezighouden met pre-Aliyah-activiteiten, grondtransport, reddingsvluchten en dringende integratie van Joden uit Ethiopië, India en de voormalige Sovjetrepublieken. Wij nodigen u uit om deel uit te maken van het helpen verzamelen van deze Joodse gemeenschappen in Israël.

Wij nodigen u uit om deel uit te maken van het helpen verzamelen van deze Joodse gemeenschappen in Israël. Geef alsjeblieft vandaag nog toe aan de Aliyah-inspanningen van de ICEJ!