Is er een geluid dat leuker is dan dat van blije kinderen die samen spelen? Ze waren uitzinnig, want vandaag zouden Israëlische kinderen van een kinderdagverblijf in Galilea in een nieuwe speeltuin spelen!

Tijdens de inwijding was Nicole Yoder, ICEJ’s vice-president van AID en Aliyah, bijna onder de indruk van de energieke kinderen die klaar stonden om de nieuwe speeltuin te bestormen. Het kinderdagverblijf is een uniek leercentrum voor kinderen van lokale Israëlische gelovigen in de stad Tiberias. Daar was een grote behoefte aan een moderne, uitnodigende recreatievoorziening in de buitenlucht.

Toen Nicole met de predikant van de gemeente sprak die het leercentrum runt, hoorde ze hoe het een lange geschiedenis heeft met Finland. Sommige van de kinderen die daar spelen zijn nakomelingen van de vijfde generatie van Kaarlo Syväntö, een Finse christen die in 1946 naar Israël kwam met een roeping en visie om het Joodse volk te helpen. Hij en een van zijn zonen woonden in hetzelfde gebouw waar nu het kinderdagverblijf is gevestigd.

Verbazingwekkend genoeg werd de upgrade van de speelruimte voor de kinderen met kleurrijke nieuwe speeltoestellen mogelijk gemaakt door de genereuze steun van onze trouwe christelijke donateurs in Finland.

“We willen jullie donateurs bedanken omdat ze een blijvend onderdeel van de geschiedenis zijn”, merkte pastor Daniel Yahav op bij de inwijding. “De visie die toen begon, wordt vandaag voortgezet. We hebben allemaal het voorrecht om verbonden te zijn met gelovigen, donateurs en gebedsondersteuners gedurende zoveel jaren. Dus heel erg bedankt namens al deze kinderen die door Gods genade zullen blijven genieten van deze plek.”

“We zijn erg blij om hier deel van uit te maken”, antwoordde Nicole terwijl ze de kinderen de jungle-gym op zag klauteren en van hun nieuwe glijbanen naar beneden raasden. “Het is geweldig om met je te kunnen wandelen en een zegen te zijn voor je gemeenschap.”

Dankzij uw steun kan de Christelijke Ambassade deze en vele andere hulpprojecten uitvoeren die hoop en een toekomst geven aan de Israëlische gemeenschappen. Blijf alstublieft doneren aan het werk van de ICEJ door te doneren aan fonds ‘Brengen van toekomst en hoop in Israël’.

Doneren