We hebben zojuist een prachtige viering van het Loofhuttenfeest hier in Jeruzalem afgesloten, en het was een grote vreugde om te zien hoe het Joodse volk dit bijbelse festival vierde in hun voorouderlijk thuisland na eeuwen van ballingschap onder de naties. Al veertig jaar viert de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem (ICEJ) het feest en helpt ze ook Joden om van over de hele wereld terug te keren naar Israël. En terwijl we de herfst ingaan, verwachten we een zeer druk najaar van Aliyah, te beginnen met een grote vlucht op woensdag 13 oktober vanuit de Bnei Menashe-gemeenschap in India.

Bnei Menashe bouwen een loofhut

Zoals veel joden over de hele wereld, kwamen de Bnei Menashe in september bijeen in hun dorpen in het noordoosten van India om Soekot te vieren. Tijdens hun gebeden voor de feestdag hebben velen een speciaal pleidooi gehouden om hun eeuwenoude droom te vervullen om in het komende jaar eindelijk het Beloofde Land van Israël te bereiken.

De Bnei Menashe of ‘zonen van Manasse’ beweren af ​​te stammen van een van de tien stammen van Israël die meer dan 27 eeuwen geleden door het Assyrische rijk in ballingschap werden gestuurd. Hun voorouders zwierven bijna drie millennia door Centraal-Azië en het Verre Oosten voordat ze zich vestigden in wat tegenwoordig een enclave van India is langs de grenzen van Birma en Bangladesh. Hun gemeenschap is tot in de moderne tijd doorgegaan met het eren van de sjabbat, koosjer en andere joodse religieuze gebruiken. En ze zijn blijven vasthouden aan hun hoop op een dag terug te keren naar het Land van Israël.

In de afgelopen jaren heeft de ICEJ de droom om terug te keren naar Israël mogelijk gemaakt voor meer dan 1.200 Bnei Menashe, inclusief onze hulp aan een groep van ongeveer 275 die afgelopen zomer met noodvluchten in Israël zijn aangekomen tijdens een grote piek in de coronaviruspandemie in India. Nu zijn er momenteel plannen voor een andere groep van 275 Bnei Menashe om woensdag 13 oktober 2021 Aliyah te maken. Van deze groep zal de ICEJ 50 vluchten van deze nieuwe immigranten sponseren, maar met jouw hulp kunnen we nog meer helpen.

Deze vlucht van Beni Menashe is het begin van wat een spannend najaar belooft te worden. Er zijn de komende weken en maanden kansen voor christenen om de terugkeer van Joden uit alle richtingen terug naar het land van hun voorouders te ondersteunen – uit het oosten, westen, noorden en zuiden, precies zoals God beloofde (Jesaja 43:5-6).

Een van deze kansen zal later in oktober komen, wanneer de ICEJ de vluchten van meer dan 100 SELA middelbare scholieren uit Rusland en andere voormalige Sovjetrepublieken zal sponsoren. In de afgelopen 15 jaar heeft de ICEJ Joodse tieners in deze Russisch sprekende landen ondersteund om deel te nemen aan de Naale en Sela programma’s van The Jewish Agency for Israel. SELA is een thuis-weg-van-huis-programma voor middelbare scholieren die een prestigieuze internationale opleiding willen volgen, lessen in het Hebreeuws willen volgen, zich willen inleven in de Israëlische samenleving en cultuur, nieuwe vrienden willen ontmoeten en gewoon het leven in Israël willen ervaren.

Deze Aliyah-programma’s voor jongeren hebben door de jaren heen bewezen een hoog succespercentage te hebben bij het aanmoedigen van aliyah door Joodse jongeren naar Israël te brengen voor hun ouders. JAFI heeft geconstateerd dat het voor de jongeren vaak gemakkelijker is om een ​​nieuwe taal te leren en zich aan te passen aan een nieuwe omgeving, en dat ze hun ouders kunnen helpen om beter te acclimatiseren als ze eenmaal zijn aangekomen. Het was een grote zegen voor de ICEJ om deze unieke en zeer effectieve Aliyah-programma’s door de jaren heen te ondersteunen.

Een andere gelegenheid zijn de Aliyah-seminars die deze maand plaatsvinden. De Christelijke Ambassade zal assisteren bij Aliyah-seminars in het weekend in Georgië en Wit-Rusland. Deze ‘Shabbaton’-seminars bieden uitgebreide pre-Aliyah-verwerking om zorgen weg te nemen, vragen te beantwoorden en deelnemers op te leiden met behulp van directe verbinding met getrainde counselors. Sommige aanwezigen zijn jonge familieleden die eerder dan hun ouders naar Israël zullen verhuizen en klaar moeten zijn om alleen in het Land te wonen totdat de rest van het gezin arriveert.

Later dit najaar verwachten we ook betrokken te zijn bij een nieuwe ronde van Aliyah-vluchten van Ethiopische Joden, terwijl er binnenkort andere deuren zouden moeten worden geopend om Joodse immigranten uit Noord-Amerika te sponsoren.

Dit wordt dus een opwindende tijd vol met veel Aliyah-activiteiten, en we vragen u om de ICEJ te steunen bij het uitvoeren van deze werkzaamheden ter vervulling van bijbelse profetieën. Geef vandaag alstublieft om meer Joodse families te helpen terug te keren naar hun thuisland in Israël.

Doneer