We hebben de afgelopen dagen allemaal met grote bezorgdheid gekeken hoe Israël in een nieuwe zinloze raketoorlog met Hamas in Gaza werd meegesleurd. Dit is het vierde grote conflict in zijn soort in de afgelopen twaalf jaar, en de verliezen stijgen snel aan beide kanten.

Naarmate de raketdreiging van Hamas in de loop der jaren toenam, heeft de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem draagbare schuilkelders verstrekt aan kwetsbare Israëlische gemeenschappen langs de grenzengebieden van Gaza. Van Kerem Shalom in het zuiden helemaal omhoog door Sderot en Ashkelon, zijn er nu zo’n 120 schuilkelders die door de ICEJ zijn geschonken om Israëlische burgers in tijden als deze te beschermen. Lokale bewoners verzekeren ons dat deze schuilplaatsen inderdaad vele levens hebben gered en gezinnen die langs de grens met Gaza wonen, de gemoedsrust hebben gegeven die ze nodig hebben om op hun plek te blijven.

Een van die garanties kreeg ik toen ik een paar jaar geleden een spreekbeurt in Duitsland had. Ik kreeg een telefoontje van een onbekend Israëlisch nummer en bij het beantwoorden van een krachtige stem vroeg hij: “Spreek ik met Jürgen Bühler van de christelijke ambassade?” Ik zei ja, en hij voegde eraan toe: “Je hebt zojuist mijn leven gered, en ik bel om je te bedanken!”

Hij stelde zichzelf voor als Shai Hermesh, een lid van de Knesset. Verbaasd antwoordde ik: “Meneer, ik ben momenteel in Duitsland en ik weet niet hoe ik uw leven hier vandaan had kunnen redden.”

Hij vertelde me verder dat hij in een kibboets langs de grens met Gaza woonde en dat de ‘rode alarm’-sirene zojuist had geklonken, als waarschuwing voor een op handen zijnde raketaanval. “Ik rende de dichtstbijzijnde schuilkelder in en net toen ik binnenkwam, ontplofte er een raket buiten de schuilkelder. Het had me kunnen doden! Ik zag een bord in schuilkelder met de mededeling dat het daar was geplaatst door de Internationale Christelijke Ambassade. Dus je hebt mijn leven gered!” hij legde uit.

Sindsdien hebben we regelmatig contact. Een paar dagen geleden heb ik mijn vriend Shai Hermesh opnieuw gebeld om te zien of hij veilig is temidden van het huidige spervuur ​​van raketten.

Deze huidige crisis, met tot dusverre meer dan 1.500 Hamas-raketten die op Israël regenen, moet ons tot nadenken zetten bij de precaire situatie in heel Israël, en in het bijzonder voor de gemeenschappen rond Gaza.

De gebeurtenissen van de afgelopen dagen hebben aangetoond dat er dringend meer schuilplaatsen nodig zijn om onschuldige Israëlische burgers te beschermen die opzettelijk het doelwit zijn van Palestijnse terreurmilities in Gaza. Honderdduizenden Israëli’s worden gedwongen om onderdak te zoeken en moeten daar misschien zelfs hun nachten doorbrengen. Veel huizen, gemeenschapsgebouwen en andere openbare plaatsen hebben geen schuilkelders in de buurt, en omwonenden hebben slechts 10-20 seconden om een ​​schuilplaats te vinden als het rode alarm klinkt van inkomende raketten.

Mijn familie en ik bevonden ons deze week in ons eigen onderkomen. Vanuit de schuilplaats konden we de explosies horen van de vier Hamas-raketten die vlak bij onze gemeenschap net buiten Jeruzalem vielen. Dus we kennen de angstaanjagende geluiden van raketexplosies en we weten ook dat deze schuilplaatsen letterlijk levens redden! De schuilkelders die de ICEJ in heel Israël plaatst, zijn cruciaal. Dus help ons alstublieft om meer mobiele schuilkelders te geven aan de Israëlische steden en dorpen onder de constante dreiging van raket- en mortiervuur ​​vanuit Gaza.

Plaatsen van een schuilplaats

We hebben nu nog twaalf schuilplaatsen die momenteel gebouwd en opgeleverd moeten worden, maar er komen meer dringende verzoeken binnen voor extra schuilplaatsen waar regionale veiligheidschefs ons vertellen dat er hiaten zijn in de civiele verdediging. Ze zijn hard nodig op scholen, kinderdagverblijven, medische klinieken, jeugdcentra, gemeenschapshallen en andere openbare plaatsen die niet kunnen functioneren zonder adequate schuilkelders.

De prijs van een van deze hoogwaardige onderkomens ligt tussen de $ 15.000 en $ 25.000, afhankelijk van de grootte. Je hebt de kans om een ​​verschil te maken in dit conflict door levens te redden. Geef vandaag uw beste geschenk voor een schuilkelder om Israëli’s te beschermen die nu onder vuur liggen.

Doneer