Als er het afgelopen jaar een ‘zilveren randje’ is geweest aan de wereldwijde pandemie, is het de toegenomen belangstelling onder Joodse gemeenschappen over de hele wereld om Aliyah naar Israël te maken. Op dit moment zijn er letterlijk duizenden joodse gezinnen die angstig hopen en wachten om naar huis te komen in Israël, dat volgens hen qua gezondheid veiliger is en beter geschikt om economisch te herstellen van de coronacrisis. En de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem heeft de gelegenheid om honderden van hen naar Israël te brengen op de Aliyah-noodvluchten die voor eind mei gepland zijn. Maar het vereist dringende actie van al onze vrienden en supporters over de hele wereld.

Op dit moment is het Joods Agentschap voor Israël druk bezig met het plannen van een ‘Aliyah Super Week’ om op 23 mei te beginnen met vluchten van Joodse immigranten die vanuit vele richtingen binnen een paar dagen zullen arriveren. Ze verwachten momenteel minstens 400 joodse oliem (nieuwkomers) die vanuit de vier hoeken van de aarde naar huis zullen komen – onder meer uit Frankrijk, Ethiopië, de VS, Latijns-Amerika en Rusland. Oorspronkelijk was het een feestweek om Aliyah te vieren, maar nu is de urgentie toegenomen voor ‘reddingsvluchten’ uit landen als Argentinië en de voormalige Sovjetrepublieken, die momenteel hard worden getroffen door COVID-19.

Een ander land dat worstelt met een verwoestende piek in het coronavirus is India. Er wordt nu hard gewerkt aan het naar huis halen van meer dan 500 leden van de Bnei Menashe-gemeenschap uit de noordoostelijke hoek van India. Tragisch genoeg staat India veruit bovenaan in de wereld voor wat betreft het dagelijkse aantal doden en nieuwe infecties; aantal nieuwe gevallen staat nu op bijna 400.000 per dag. Begin mei zijn er in het land meer dan 20 miljoen besmettingen vastgesteld, terwijl het aantal sterfgevallen meer dan 226.000 bedraagt ​​sinds het begin van de pandemie. Het land is nu verantwoordelijk voor meer dan 30% van alle COVID-gevallen van de wereld. Het gezondheidszorgsysteem wordt overweldigd door deze aantallen.

Vanwege deze uitzonderlijk nare situatie in India heeft de Israëlische regering zojuist besloten om onmiddellijk actie te ondernemen om te proberen tegen eind mei een groep van 548 Bnei Menashe binnen te halen die al waren goedgekeurd voor Aliyah, maar die later dit jaar zouden komen. Ze zijn wanhopig om Israël te bereiken en hebben nu onze hulp nodig!

Dit is echt een noodgeval voor de Bnei Menashe en de ICEJ zal vluchten sponsoren voor maximaal 100 van deze nieuwe Bnei Menashe-immigranten die later deze maand zullen arriveren. We willen ook de vluchtkosten dekken voor zoveel mogelijk Joodse families die rond dezelfde tijd op Ben-Gurion vliegveld aankomen als onderdeel van de ‘Aliyah Super Week’. Maar we hebben uw hulp nodig!

De vluchten en andere reiskosten bedragen ongeveer US $ 1.000 per immigrant. Overweeg dus alstublieft met een gulle donatie om deze Joodse mensen in nood te helpen Israël veilig te bereiken.

Alvast hartelijk dank voor uw gift!

Doneren