Hun tassen waren gepakt en ze waren klaar om naar het vliegveld te gaan. Na zo lang te hebben gewacht om Aliyah te maken, was hun wachten eindelijk voorbij en de verwachting van een nieuw leven in Israël vulde de lucht! Voor 26 Bnei Menashe-immigranten verdween deze opwinding echter snel zodra de Corona-tests en andere documentcontroles begonnen. In plaats daarvan verving een tastbare teleurstelling hun optimisme toen de rest van hun groep doorging met het instappen in hun vlucht.
Een groep van 261 Olim (nieuwe immigranten) zou naar Israël vliegen, maar in plaats daarvan landden er 235 veilig op Israëls nationale ‘Alijah-dag’ in oktober, de 26 anderen achterlatend.

Toen het tijd was om de verplichte Covid PCR-test te doen, werd ontdekt dat de kleine 8-jarige Reuben uit Manipur positief testte, waardoor hij en zijn zeven familieleden in quarantaine moesten in Manipur, terwijl de rest van de groep naar de hoofdstad van New Delhi om hun paspoorten en immigratievisa te verkrijgen bij de ambassade van Israël.
Terwijl een ander gezin ook problemen kreeg met documenten die nodig waren om hun nieuwe paspoort te krijgen en pas het benodigde papierwerk kon ontvangen nadat de vlucht was vertrokken.

Daarnaast behoorden ook de familie Chongloi tot de achterblijvers nadat hun lieve 9-jarige dochter Liora positief testte op het Coronavirus. En vlak voor de geplande chartervlucht werd een ander gezin van vijf teleurgesteld toen twee van de kinderen positief testten in New Delhi, waardoor ze allemaal in quarantaine moesten.
Plots ontstond er een nieuwe uitdaging. Hoe gingen deze vijf families, die ernaar verlangden hun vaderland te bereiken, hun droom verwezenlijken in het licht van deze onverwachte moeilijkheden en kosten?
Huisvesting, voedsel en zorg voor deze gezinnen was dringend nodig totdat ze aan boord konden van hun vlucht naar Israël. Toen de Christelijke Ambassade werd benaderd om op korte termijn te helpen met deze onverwachte uitgaven, kwamen we meteen in actie met een oproep tot gebed en steun.
Dankzij de geweldige steun van onze donoren over de hele wereld, en vooral van donoren in Noorwegen, kon de christelijke ambassade helpen de broodnodige kosten te dekken om deze kostbare Bnei Menashe-immigranten naar Israël te brengen.
Wonder boven wonder testten de overgebleven Bnei Menashe-immigranten na hun quarantaine negatief en konden ze aan boord gaan van een Air India-vlucht rechtstreeks naar Israël. God had onze gebeden verhoord en de groep vloog over Oman, Saoedi-Arabië en Jordanië naar de luchthaven Ben Gurion!

Op 25 oktober arriveerden de 26 Bnei Menashe-immigranten in Israël met een noodreddingsvlucht die werd gesponsord door de ICEJ in samenwerking met Shavei Israel en The Jewish Agency for Israel.
Binnen een paar dagen waren ze gesetteld in een absorptiecentrum, getroost door het gevoel veilig, gezond en thuis te zijn!
De Jubel was duidelijk toen deze groep zich bij de anderen voegde die voor hen in Israël aankwamen. Extatische geluiden van gelach en zoete zang vulden de lucht toen een opzwepende versie van het Israëlische volkslied, Hatikvah weergalmde en de harten deed smelten van iedereen die luisterde.
Het werk van de ICEJ om nieuwe Olim naar Israël te brengen gaat door, ondanks dat de pandemie nog steeds over de hele wereld woedt. Blijf alstublieft de Christelijke Ambassade helpen om de volgende groep Olim uit Ethiopië te halen. Deze mensen bevinden zich midden in een burgeroorlog die in de loop van de maanden steeds erger is geworden. 3.000 Joodse Ethiopiërs zijn goedgekeurd voor het maken van Aliyah en wachten op de regering van Israël om in de komende dagen met hun Aliyah te beginnen. Laten we samen deze families helpen het Beloofde Land te bereiken.  

Doneren