De laatste raketoorlog van Hamas tegen Israël lijkt afgelopen vrijdag te eindigen met een zeer kwetsbaar, ongeschreven staakt-het-vuren, maar de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem zal met dringende hulp blijven streven naar de omstreden Israëlische frontliniegemeenschappen langs het grensgebied met Gaza, terwijl ze zich ook klaarmaakten om Aliyah-vluchten te sponsoren voor tientallen Joodse immigranten die naar verwachting volgende week zullen aankomen.

Dit is geweldig nieuws – zelfs dit woedende conflict kon de Aliyah niet stoppen! De afgelopen dagen heeft de ICEJ doorgegaan met een reeks noodhulpinspanningen die primair gericht waren op het helpen van de zwaarst getroffen gemeenschappen die zich het dichtst bij het grensgebied van Gaza bevinden. Dit omvatte het volgende: Schuilkelders: De ICEJ heeft 15 nieuwe draagbare schuilkelders besteld voor steden en dorpen in de frontlinie aan de Gaza en de noordgrenzen. En dankzij de genereuze reactie van christelijke donateurs op onze dringende oproep deze week, hopen we binnenkort geld te hebben voor ten minste vijf extra schuilkelders. Beschermende vesten: we zullen 45 nieuwe kogelwerende vesten leveren aan veiligheidsteams en first-responder-teams in de periferie van Gaza, die al meer dan twee weken geleden in de 24/7 noodmodus zaten – sinds Palestijnse terreurmilities in Gaza voor het eerst tientallen bosbranden in hun regio met brandgevaarlijke ballonnen begin mei.

Trauma Relief: De christelijke ambassade zal samenwerken met traumabestendige centra en adviseurs die het dichtst bij de grens met Gaza liggen om Israëlische gezinnen met kinderen te helpen herstellen van de schokkende ervaring van het vastzitten in schuilkelders te midden van intense raketafweer gedurende de afgelopen elf dagen. Soortgelijke inspanningen voor het verlichten van stress zullen worden geleverd aan tientallen kinderen uit recente Joodse immigrantenfamilies die in opvangcentra onder vuur hebben geleefd. Sociale hulp: in samenwerking met lokale maatschappelijk werkers zullen we voorzien in voedsel of andere basisbehoeften voor gezinnen in de zwaarst getroffen gebieden. Bovendien – en dit is vrij opmerkelijk gezien de intense gevechten – zal de ICEJ assisteren bij Aliyah-vluchten voor ten minste 200 van de honderden nieuwe Joodse immigranten uit meer dan 20 landen die naar verwachting de komende dagen in Israël zullen landen. We dekken de vlucht- en andere transportkosten voor 99 leden van de Bnei Menashe-gemeenschap die zijn goedgekeurd om onder een noodbesluit van de Israëlische regering te vallen vanwege de coronavirusstoot in India. Door het besluit kan 548 Bnei Menashe zo snel mogelijk komen, met de eerste vlucht van 274 die momenteel gepland staat om op 31 mei te landen.

Ondertussen hebben we ons gecommitteerd om het Joods Agentschap voor Israël te helpen met vluchten en andere immigratiekosten voor hun ‘Aliyah Super Week’ gepland voor volgende week, die verbazingwekkend genoeg zou doorgaan, zelfs met het conflict. JAFI verwacht nu dat meer dan 400 Joodse immigranten volgende week in Israël zullen aankomen op vluchten vanuit meer dan 20 landen, waaronder: Argentinië, Australië, Wit-Rusland, Brazilië, Chili, China, Colombia, Frankrijk, Finland, Kazachstan, Mexico, Nederland, Rusland, Zweden, Zwitserland, Turkije, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Op dit moment kan de ICEJ Aliyah-vluchten sponsoren voor ten minste 100 van deze nieuwkomers, maar met uw hulp is er nog tijd voor ons om ons in te zetten voor meer vluchten. Overweeg dus een genereus geschenk om ons te helpen bij de Aliyah Super Week. Dank u voor alles wat u doet om ons te helpen in deze dringende behoeften te voorzien in deze zeer moeilijke periode voor Israël.

Doneer alsjeblieft aan onze Israëlische hulpverlening bij de crisis: Israel in Crisis of Aliyah.

Doneer nu