BeerSheva

Wandelend door de smalle straatjes van een shouk (markt) in de stad Beersheva, in het zuiden van Israël, doordringen de aromatische geuren van allerlei prachtige kruiden de lucht als je een kleine Indiase voedselwinkel nadert.

De eigenaren, Anand en Esther Kumar, komen oorspronkelijk uit India en woonden vijf jaar in de Verenigde Staten voordat ze hun droom volgden en samen met hun twee jonge kinderen in 2017 Aliyah naar Israël maakten.

Winkel

Anand heeft een hi-tech en ondernemende achtergrond, terwijl Esther uit een sales omgeving komt. Kort na hun aankomst deed zich een kans voor om een Indiase goederenwinkel over te nemen. Met een derde kind dat net in Israël is geboren, konden ze deze kans om samen een bedrijf te laten groeien niet weerstaan. Dus in juli 2019 begonnen ze de winkel een voorproefje te geven van hun eigen unieke smaak, met een breed scala aan kruiden. Ze begonnen goed, maar moesten aanzienlijke leningen afsluiten om het bedrijf te financieren. Amper zeven maanden later sloeg COVID-19 toe…

Ze bevonden zich in onbekende wateren en moesten een manier vinden om de economische storm te overleven door hun winkeltje overeind te houden te midden van de strenge lockdowns.

De ICEJ erkende de uitdagingen van kleine bedrijven in deze kritieke tijd en ondersteunde een lokale bedrijfsvereniging en een initiatief van de sociale gemeenschap dat mentoring bood voor kleine bedrijven in de periferie van Israël. Het moedigde ook eigenaren van gemeenschapsbedrijven aan om samen te werken om de kosten te verlagen om hun product naar de grotere markten in het midden van het land te krijgen.

Door: Laurina Driesse