Te midden van de immense tragedie die zich momenteel in Oekraïne voltrekt, zijn er veel inspirerende voorbeelden van moed tegenover wreedheid, evenals dappere pogingen om burgers in veiligheid te brengen in de buurlanden. Een van die inspanningen die nu aan de gang is, houdt in dat Israël en het Joods Agentschap wanhopig werken om bedreigde Oekraïense Joden naar buiten te brengen en ze naar Israël te sturen. De Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem helpt bij het financieren van deze dringende reddings- en Aliyah-operaties, en dankzij onze vele trouwe christelijke supporters wereldwijd gaan we de uitdaging van dit uur aan.

Toen Russische troepen afgelopen donderdag Oekraïne begonnen binnen te vallen, heeft het Joods Agentschap snel een gratis hotline opgezet voor Oekraïense Joden om hulp te vragen bij het maken van Aliyah, en tot nu toe hebben ze telefoontjes ontvangen van meer dan 5.000 Joden die geïnteresseerd zijn om naar Israël te immigreren. Maar met de oorlog die zich uitbreidt naar zoveel gebieden en een massale uittocht van burgers die naar het westen trekken om in veiligheid te komen, blijkt het moeilijk om deze Joodse families naar buiten te brengen.

Om de uitdaging aan te gaan, hebben het Joods Agentschap en de Israëlische ambassades in de regio al zes verwerkingsstations opgezet aan de Oekraïense grensovergangen met Polen, Moldavië, Roemenië en Hongarije, en aan beide zijden van deze grenzen zijn functionarissen aanwezig om te helpen bij de verwerking van die op weg naar Israël. Dankzij hun lange ervaring in het veld en dankzij de hulp van een landelijke alliantie van lokale christelijke vrijwilligers, bevindt Israël zich in een betere positie dan waarschijnlijk enig ander land dat nu probeert hun onderdanen en andere vluchtelingen te helpen het land te verlaten. .

Niet alleen dat, er zijn ook berichten dat het Israëlische reddingsnetwerk zelfs burgers van Arabische landen helpt om in veiligheid te komen, waaronder Egyptische, Palestijnse, Libanese en Syrische studenten die op de vlucht zijn voor de zware gevechten in Oost-Oekraïne.

Voor de Oekraïens-joodse evacués zullen ze na het overschrijden van de grens tijdelijk worden ondergebracht in buurlanden voor enkele dagen of weken, indien nodig, en vervolgens naar Israël worden gevlogen, waar hotels en opvangcentra worden voorbereid om hen te verwelkomen voor hun eerste maanden in de Land. Dit hele proces vereist financiering uit verschillende bronnen en de ICEJ is vastbesloten om ons deel te doen.

Gelukkig hebben we, in slechts vier korte dagen sinds onze dringende oproep afgelopen vrijdag is verstuurd, genoeg geld ingezameld om een ​​eerste donatie van NIS 1 miljoen shekel (US$ 320.000) te overhandigen aan het Joods Agentschap om te helpen met de redding en Aliyah van Oekraïense Joden. De onmiddellijke reactie van christenen in zoveel landen was verbazingwekkend en we waarderen het enorm!

Israël is van plan om de komende weken een eerste golf van 3.000 Oekraïense Joden op te nemen, en naar verwachting zullen er daarna nog duizenden komen. Als we de Joden en hun naaste verwanten meerekenen, zijn er naar schatting nog 200.000 mensen in Oekraïne die in aanmerking komen om Aliyah te maken.

De ICEJ heeft al een lange en productieve staat van dienst in het helpen van Oekraïense Joden om Aliyah te maken, aangezien we bijna 50.000 Joden hebben geholpen om Israël vanuit Oekraïne te bereiken sinds het IJzeren Gordijn in 1989 viel. Maar voor degenen die 

overblijven, is de behoefte nooit groter geweest om te helpen breng ze in veiligheid in Israël. Daarom zeggen we “dankjewel” aan degenen die al hebben gegeven aan deze dringende zaak, en we doen een dringend beroep op iedereen om nog eens na te denken over wat je kunt doen om te helpen!

Doneer via: https://doneren.icej.nl/doneren