children

Wie zorgt er voor de kwetsbare kinderen als hun wereld om hen heen lijkt af te brokkelen?Liela (14), Adam (11), Sharon (9) en Yanai (8) zijn Israëlische broers en zussen die zijn opgegroeid in een gezin waar misbruik en geweld hun jonge leven hebben gedomineerd. Hun vader was mishandeld en fysiek gewelddadig voordat hij uit hun leven verdween, terwijl hun moeder een drugsverslaafde is.

Het ervaren van dit soort geweld en misbruik kan een lange en brede impact hebben op deze kinderen, wat vaak wordt weergegeven in gedragsproblemen, agressie, criminaliteit en slechte sociale vaardigheden.

Alle vier de kinderen werden onlangs uit hun misbruiksituatie verwijderd en in therapeutische gezinsgroepen geplaatst. Gezien de complexe dynamiek die duidelijk zichtbaar was tussen de broers en zussen, werden Leila en Adam samen in één huis geplaatst, terwijl Sharon en Yanai in een ander huis werden geplaatst. De woningen liggen in hetzelfde gebied, waardoor het voor de kinderen makkelijker is om elkaar regelmatig te bezoeken.

Elk therapeutisch gezinsgroephuis heeft liefhebbende huisouders die dienen als een voorbeeld van hoe gezonde, geweldloze communicatie en intieme familierelaties eruit zouden moeten zien. Hoewel de aanpassingen soms uitdagend zijn, kunnen de kinderen langzaam weer gaan vertrouwen, omdat ze door groepstherapiesessies en intensieve persoonlijke therapie worden geleid. Met veel liefde en geduld kunnen de niet-zichtbare wonden die diep van binnen lopen zachtjes beginnen te genezen. Ze hebben een kans om een gezonde jeugd te ontwikkelen en uit te groeien tot liefhebbende volwassenen, waardoor de misbruikcyclus wordt doorbroken.

Bij de Internationale Christelijke Ambassade jeruzalem begrijpen we de noodzaak om extra ondersteuning te bieden aan deze kinderen, omdat de beschikbare budgetten om voor hen te zorgen minimaal zijn.

“Door ons Giving a Future and a Hope-fonds en de zeer genereuze steun van onze christelijke vrienden in Canada en het Verenigd Koninkrijk, is het een vreugde om deze kwetsbare weeskinderen en vrijwel weeskinderen te ondersteunen,” verklaarde Nicole Yoder, ICEJ Vice President voor AID & Aliyah.

Hoewel niet alle kinderen die in deze gezinsgroepshuizen wonen, als wees worden geclassificeerd, met één of geen levende ouder, of geen haalbaar biologisch ondersteuningssysteem, hebben degenen die wel aan deze criteria voldoen extra hulp nodig omdat het biologische gezin geen vangnet biedt.

Omdat dit de realiteit was, betekende het geven van onze christelijke vrienden dat toen Leila, Adam, Sharon en Yanai’s bij hun groepshuis aankwamen, alle vier de kinderen boodschappen moesten doen om basisbenodigdheden te kopen, zoals nieuwe tandenborstels en handdoeken, warme kleding, pyjama’s en schoenen. Yanai houdt vooral van zijn leuke fictieve karakter tandenborstel. Je kunt echt een verschil maken in het leven van deze kwetsbare Israëlische kinderen die lijden onder misbruik. Door samen te werken met ICEJ kunnen we hen samen een tweede kans geven om geliefd en verzorgd te worden en in hun basisbehoeften te voorzien. Geef alstublieft aan ons Future and Hope-programma met uw beste geschenk vandaag.

Door: Laurina Driesse