Bomb shelter delivery

Van noord tot zuid wordt Israël omringd door terreurmilities met grote raketarsenalen en de intentie om haar te vernietigen. De Christelijke Ambassade staat echter achter het volk van Israël door bescherming te bieden op praktische manieren die onze liefde en zorg voor hen tonen. Een van de belangrijkste manieren is door te zorgen voor de broodnodige schuilkelders om hen te beschermen tegen de constante dreiging van raketaanvallen.

Dankzij onze zeer genereuze donateurs van over de hele wereld – met name uit Australië, Canada, Finland, Duitsland, Zweden, Zwitserland, het VK en de VS, kunnen tientallen Israëli’s goed slapen en kunnen hun kinderen met plezier spelen op kleuterscholen, wetende dat er een schuilplaats in de buurt.

bell shelter being delivered

In het jaar 2022 heeft de ICEJ al 16 nieuwe schuilkelders gedoneerd om kwetsbare Israëlische gemeenschappen te beschermen, terwijl er voor het einde van het jaar nog minstens een of twee zullen worden gedoneerd. Vier waren kleinere draagbare klokvormige schuilplaatsen, tien middelgrote kubusvormige mobiele schuilplaatsen en twee waren grotere ondergrondse schuilplaatsen die uitgebreide renovaties nodig hadden voor gebruik in belangrijke openbare gebouwen.

Negen van de schuilplaatsen zijn dit jaar in het grensgebied van Gaza geplaatst en zeven aan de noordgrens om te beschermen tegen de raketdreiging van de terreurmilitie van Hezbollah. Met de schuilkelders die dit jaar zijn geleverd, heeft de ICEJ nu in totaal 181 schuilkelders geleverd om Israëlische gemeenschappen te beschermen sinds 2007! Elke schuilplaats heeft een ICEJ-inwijdingsbord, waarmee de Israëli’s worden verzekerd dat christelijke vrienden van over de hele wereld om hen geven.

Israël heeft de beproefde ‘Iron Dome’-antiraketbatterijen die worden gebruikt om middellangeafstandsraketten te onderscheppen. Maar voor gemeenschappen die binnen 10-15 kilometer van de grens met Gaza wonen, hebben gezinnen slechts 15 seconden om onderdak te zoeken voordat de raketten landen, en het Iron Dome-systeem is niet in staat om dergelijke korteafstandsprojectielen neer te schieten.

In augustus van dit jaar vertelde Ofir Libshtein, burgemeester van de Sha’ar HaNegev Regionale Raad in Zuid-Israël, aan de ICEJ Weekly Webinar dat de tien steden in zijn regio het doelwit waren van meer dan 300 raketten gedurende de drie dagen van intense gevechten die maand. wat betekende dat ze honderden keren de rode waarschuwingssirenes moesten horen en elke keer naar hun veilige kamers moesten rennen.

“De Iron Dome is een geweldig wonder”, zei burgemeester Libshtein. “We hebben een oplossing gevonden om met 96% van de raketten om te gaan. Maar omdat we zo dicht bij de grens zitten, hebben we soms raketten voordat het alarm afgaat.”

Ondertussen is de noordelijke regio van Israël dichtbevolkt en is de Libanese grens onstabiel. Veel van de oudere huizen hebben geen speciale veilige kamers, waardoor gezinnen kwetsbaar zijn en naar een nabijgelegen schuilplaats moeten rennen in het geval van een raketaanval.

Veel van de gedoneerde onderkomens zijn geplaatst in de buurt van gemeenschaps- en sportcentra, klinieken, bij bushaltes bij ingangen van gemeenschappen en dicht bij scholen en kleuterscholen, waardoor veel bezorgde ouders een gevoel van veiligheid krijgen.

“Het is altijd zo bemoedigend wanneer Israëli’s die leven onder deze constante raketdreiging ons vertellen dat onze schuilkelders inderdaad levens redden en hun families de gemoedsrust geven die ze nodig hebben om hun dagelijks leven in deze kwetsbare gebieden voort te zetten”, aldus ICEJ-voorzitter Dr. Jürgen Buhler.

Veel meer gemeenschappen langs de grenzen van Israël blijven kwetsbaar en hebben onvoldoende onderdak om hen te beschermen tegen een aanval van raketten. Overweeg alsjeblieft om te doneren voor meer levensreddende schuilkelders om meer Israëlische levens te beschermen.

Geschreven door Laurina Driesse