Holocaust survivors

Op donderdagavond vierde de Christelijke Ambassade de Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust met tientallen overlevenden van de Holocaust tijdens een evenement in Haifa met als headliner de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen en drie andere Knesset-leden.

ICEJ Vice President & Senior Woordvoerder David Parsons vertegenwoordigde onze bediening door een onderscheiding te ontvangen voor ons werk in de zorg voor overlevenden van de Holocaust. Hij vertelde de overlevenden in het publiek dat ze echte helden waren voor het overwinnen van de verschrikkingen en het verlies van de Shoah, het herwinnen van hun menselijkheid en positieve kijk op het leven, en het helpen opbouwen van de staat Israël. Ongeveer 20 bewoners van het Haifa Home for Holocaust-overlevenden van de ICEJ waren aanwezig en een groep van hen kwam het podium op om een lied te zingen ter ere van de gastheer van het evenement en onze partner in dit werk, Shimon Sabag van Yad Ezer L’Haver.

Elk jaar is 27 januari door de Verenigde Naties en de Europese Unie gereserveerd als Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust, omdat het valt op de verjaardag van de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau door het Sovjetleger in 1945. De ICEJ moedigt iedereen aan om stil te staan bij de herdenking. op deze dag om te bidden voor Israël en het Joodse volk, en om meer te leren over de genocidecampagne van de nazi’s tegen de Joden door middel van boeken, documentaires en online materiaal.

Geschreven door ICEJ-staf

Voor vertaling video: Klik op CC, stuurwiel , autotranslate Dutch