ICEJ Leadership at ambulance dedication

De International Christian Embassy Jerusalem heeft gereageerd op de huidige oorlogscrisis in Israël met tal van dringende hulp- en hulpprojecten, waaronder de donatie van vier nieuwe ambulances ter vervanging van de tientallen Israëlische ambulances die tijdens en sinds de Hamas-slachtingen van 7 oktober zijn vernietigd.

De geschonken ambulances omvatten een geavanceerde, volledig uitgeruste militaire ambulance voor Israëlische gemeenschappen in de buurt van de grens met Gaza, twee ambulances voor de landelijke vloot van Magen David Adom en een speciale ambulance voor oudere overlevenden van de Holocaust in Haifa en het noorden van Israël.

De militaire ambulance werd in januari tijdens een speciale ceremonie ingewijd op een IDF medische trainingsbasis in de buurt van Beersheva. De Tsjechische afdelingen van de ICEJ en het Joods Nationaal Fonds brachten gezamenlijk het geld bijeen voor de ambulance om de inwoners van Kibboets Be’eri en de regio Eshkol te helpen, die zwaar getroffen werden tijdens de terreurinvasie van Hamas. Meer dan 110 leden van Kibboets Be’eri, waaronder twee paramedici, werden vermoord tijdens de afschuwelijke terroristische aanval en 23 werden gegijzeld in Gaza.

Kibboets Be’eri werd gekozen als begunstigde omdat het verhaal veel Tsjechen deed denken aan de wrede vernietiging van het dorp Lidice door de nazi’s in 1942. Het initiatief kwam ook voort uit videobeelden van Hamas-schutters die een ambulance beschoten tijdens hun rooftocht door Be’eri.

Ondertussen hebben christelijke supporters van Israël in Zwitserland en de VS de aankoop van twee volledig uitgeruste ambulances gefinancierd via Magen David Adom.

donated ambulance
Ambulance donated to serve Holocaust survivors in Haifa and northern Israel. (ICEJ Photo)

Een vierde ambulance is geschonken door het ICEJ om overlevenden van de Holocaust in het noorden van Israël te helpen, inclusief de bewoners van zijn unieke bejaardentehuis voor behoeftige overlevenden van de Holocaust in Haifa. De ambulance zal worden bediend door de lokale liefdadigheidspartner van de ICEJ, Yad Ezer L’Haver.

Naast deze vier nieuwe ambulances heeft de ICEJ onlangs ook gedoneerd:

  • 1 nieuwe medi-scooter aan MDA.
  • 16 paramedische kits, 4 medische pakketten en 4 defibrillators voor veiligheidsagenten in Hof Ashkelon.
  • 5 nieuwe ATV’s voor brandbestrijding voor gemeenschappen in de westelijke Negev.
  • Meer dan 400 sets speciale radiozenders voor veiligheids- en eerstehulpteams in gemeenschappen langs de grens met Gaza.
  • Meer dan 140 helmen en beschermende vesten voor eerstehulpteams.
  • 12 nieuwe draagbare schuilkelders en de renovatie van 157 bestaande ondergrondse schuilkelders in het noorden van Israël.

“We zijn zeer gehecht aan de natie en het volk van Israël en zijn vastbesloten om hen te helpen de vele uitdagingen van deze oorlog te overwinnen, zodat ze hun leven weer kunnen opbouwen en hun gevoel van veiligheid kunnen herstellen,” zei ICEJ-voorzitter Dr. Jürgen Bühler.

Hoofdfoto: ICEJ- en JNF-functionarissen wijden een nieuwe militaire ambulance in voor Israëlische gemeenschappen in het grensgebied met Gaza (ICEJ Photo)
Geschreven door David Parsons, ICEJ vice-president & senior-woordvoerder ICEJ