De ICEJ bevindt zich nog steeds midden in een zeer drukke periode van vluchten die Joden van over de hele wereld naar Israël brengen om de speciale ‘Alijah-week’ van het land te vieren. Hier is een korte samenvatting en update van de meer dan 170 olim (nieuwkomers) die we de afgelopen tien dagen met Aliyah hebben geholpen.

We zijn vorige week begonnen met het sponsoren van vluchten voor 17 SELA-studenten die op zondag 10 oktober arriveerden uit Russisch sprekende landen, gevolgd door het financieren van vluchten voor nog eens 16 SELA-studenten die op dinsdag 12 oktober landden. Deze deelnemers aan het SELA-programma van het Jewish Agency For Israel zijn de slimste en beste studenten en zullen de komende jaren allemaal een positieve bijdrage leveren aan Israël.

De ICEJ hielp ook bij de Aliyah van een andere groep van 22 SELA-studenten uit Wit-Rusland die afgelopen woensdag (13 oktober) op de luchthaven Ben-Gurion aankwamen, door het financieren van busvervoer, zomerkampen, administratie en andere voorbereidingskosten in de afgelopen jaren.

Meisje in rode jurk Bnei Menashe
Aliyah Bnei Menashe

Bovendien financierde de christelijke ambassade Aliyah-vluchten voor 50 leden van een groep van meer dan 250 Bnei Menashe-immigranten uit India die afgelopen woensdag ook in Tel Aviv aankwamen via de regelingen van JAFI en Shavei Israel.

Dit werd gevolgd door het sponsoren van vluchten voor nog eens 36 SELA-studenten uit de voormalige Sovjetrepublieken die gisteren (maandag 18 oktober) arriveerden als onderdeel van een grotere groep van 55 Joodse jongeren die naar Israël kwamen om een ​​universitaire studie te beginnen, Hebreeuws te leren en zich in Israël te vestigen voordat hun ouders later arriveren.

Vandaag (dinsdag 19 oktober) zijn we verheugd om weer een nieuwe groep van 22 SELA-studenten te verwelkomen met een door ICEJ gesponsorde vlucht. De Christelijke Ambassade heeft deze Joodse studenten de afgelopen jaren ook ondersteund sinds ze op 10-jarige leeftijd deelnemen aan Aliyah-zomerkampen. Het is een vreugde om ze na al die jaren van voorbereiding en hoop eindelijk in Israël te zien aankomen!

Met de vluchten van de afgelopen tien dagen heeft de ICEJ in 2021 voor 1.468 Joodse immigranten uit meer dan een dozijn landen de Aliyah-vluchten gesponsord, ondanks de beperkingen en uitdagingen van de coronaviruspandemie.

Groep studenten SELA
Groep studenten SELA

“Het is opwindend om betrokken te zijn bij het sponsoren van Aliyah-vluchten van meer dan 150 Joodse immigranten, juist in de tijd van het jaar wanneer Israël de grote Inzameling van het Joodse volk in de moderne tijd viert”, zei ICEJ-voorzitter Dr. Jürgen Bühler. “Christenen over de hele wereld sluiten zich bij Israël aan bij het markeren van de wonderbaarlijke hedendaagse terugkeer van het Joodse volk naar hun oude thuisland.”

Hoewel we ons verheugen over degenen die net thuis zijn gekomen, moeten we ook niet vergeten dat een deel van de Bnei Menashe-groep – die vorige week landde – niet in staat was aan boord te gaan van de vlucht naar Israël, omdat ze positief waren getest op COVID-19. Er zijn 26 leden van de groep – twee families die vastzitten in New Delhi en een andere familie die nog steeds in Manipur verblijft – die zich in India moeten isoleren. Ze hebben onze steun nodig om de kosten van hun huisvesting en maaltijden te betalen, evenals het regelen van nieuwe vluchten, zodra ze hersteld zijn. Naar verwachting zal dat op 25 oktober gebeuren.

In Ezechiël 39:28 deed God een belofte aan Zijn volk: “Dan zullen ze weten dat Ik de HERE, hun God ben, want al heb ik ze in ballingschap gezonden onder de heidenvolken, ik zal ze in hun eigen land bijeenbrengen en niemand achterlaten. achter.”

Laten we actief deelnemen aan het vervullen van deze profetische belofte dat God niemand in de steek zal laten. Help hen alstublieft om het Beloofde Land te bereiken door een gulle gift te geven voor de Aliyah. 

Doneren

Fotografie:
Foto’s SELA: met dank aan JAFI
Foto Bnei Menashe: met dank aan Shavei Israel