Haifa Home Dining Hall

Terwijl de lange, hete zomer van Israël begint af te lopen, is er een merkbare afkoeling van de lucht met de nadering van de herfst. De sfeer voelt ook anders. En de overlevenden van de Holocaust die in ons Haifa Home wonen, weten dat de tijd van de Joodse Hoge Feestdagen hier is!

De herfstvakanties worden altijd op veel manieren gevierd in het Haifa Home voor Holocaust-overlevenden van de ICEJ.

Dit jaar, twee weken voorafgaand aan de eigenlijke Rosh Hashana-vakantie eind september, trakteerde een reclame-analysebedrijf, AppsFlyer, de bewoners van Haifa Home op een heerlijke Rosh Hashana-picknick langs de rivier de Kishon.

Het was een gezellig dagje uit, met heerlijke gebakjes en fruit waar de bewoners van konden genieten. Er werd ook een dansvloer opgezet en veel bewoners maakten van de gelegenheid gebruik om te dansen en te genieten van de middag met het personeel van het bedrijf. Wat een vreugde voor iedereen!

“Ze hebben ons al meerdere keren uitgenodigd en herinneren zich ons nog goed. Leuk om dezelfde mensen weer te zien. Totaal vreemden in het begin zijn nu vrienden voor ons geworden,” merkte Rachel op.

“De moeite die ze voor ons hebben gedaan, heeft me echt verbaasd”, voegde Renate eraan toe. “Ze zorgden niet alleen voor dit alles, ze waren ook geïnteresseerd in mijn leven en luisterden naar mijn verhaal.”

Rosh Hoshana Dining at the Haifa Home

Terug in het huis in Haifa begonnen de voorbereidingen voor de Rosh HaShana-vakantie eerder deze week. Toen de bewoners de eetzaal van de gemeenschap binnengingen om het Joodse Nieuwjaar samen te vieren, werden ze begroet door prachtig gedekte tafels.

Naast de gebruikelijke gebeden genoten de bewoners ook van een speciale feestmaaltijd met alle traditionele gerechten voor deze vakantie.

Het was ook een spannende tijd voor al onze nieuwe inwoners van Oekraïne, die hun eerste joodse nieuwjaar in Israël vierden.

Bewoners die nog familieleden kunnen bezoeken, vierden deze feestdag met hun familie, maar er waren genoeg mensen die het bij ons Thuis wilden vieren om de kamer te vullen.

Het is een voorrecht om voor deze Holocaust-overlevenden te zorgen en een kans te hebben om hun leven te beïnvloeden. Bedankt voor het overwegen van een gulle gift voor het werk van het ICEJ’s Haifa Home voor Holocaust-overlevenden.

Geschreven door Yudit Setz