Nicole Yoder, ICEJ Vice President voor AID en Aliyah, bezocht onlangs Israëlische gemeenschappen nabij de grens met Gaza om steun te bieden en te zien hoe het met hen gaat sinds het recente conflict in Gaza is geëindigd. Aangekomen bij het Sadot Negev Resilience Center, werd Nicole begroet door de manager van het centrum, Ester Marcos, die haar grote dankbaarheid uitdrukte aan de Christelijke Ambassade voor onze voortdurende steun. Esther kan zich niet herinneren hoe vaak tijdens dit laatste conflict in Gaza de rode alarmsirene dag en nacht afging, als teken dat er een constant spervuur ​​van raketten hun kant op kwam. “Je redt levens! En bedankt voor het redden van mijn leven!” zei Esther, terwijl ze zich herinnerde dat ze naar de nieuwe veilige kamer van het veerkrachtcentrum moest rennen die vorig jaar door de ICEJ was gebouwd. “Mensen vragen me de hele tijd; raak je eraan gewend? Ik zeg, je raakt er nooit aan gewend dat iemand je probeert te vermoorden, maar je leert er wel mee om te gaan.”

Het Sadot Negev Resilience Center bevindt zich binnen drie kilometer van de grens met Gaza. Het centrum is gebouwd als een toevluchtsoord en genezing voor getraumatiseerde gezinnen in de omliggende regio, en biedt kortdurende counseling en coping strategieën door gekwalificeerde therapeuten. Een hotline hield therapeuten de klok rond bezig terwijl ze werden aangevallen, maar toen het staakt-het-vuren begon, ging het veerkrachtcentrum in een hogere versnelling met het aanbieden van workshops voor kinderen en hun ouders om hen te helpen de beproeving die ze net hadden meegemaakt te verwerken. “Elk kind neemt samen met zijn ouders deel aan een workshop, waar ze verschillende manieren en technieken leren om met hun angst om te gaan”, legt Esther uit. Ze voegde eraan toe dat deze workshops ook beschikbaar zijn voor opvoeders, zodat ze met de kinderen kunnen werken als ze weer naar school gaan.

Dankzij de genereuze respons van onze christelijke supporters over de hele wereld kon de ICEJ fondsen verstrekken aan het veerkrachtcentrum om getraumatiseerde kinderen te helpen die aan de workshops deelnamen. “Je geeft ons de financiële steun en de mogelijkheid om gereedschap, speelgoed en cadeaus voor kinderen te kopen, en ze weten dat het komt van mensen die hen een virtuele knuffel geven”, zei Esther. “Jullie hebben ons in staat gesteld om nu honderden gezinnen te helpen. We organiseren elke dag twee workshops en dankzij jullie hebben we een speciaal zorgpakket voor onze families samengesteld.” Het verzorgingspakket bevat een boek dat Esther heeft geschreven, De kleur rood, dat kinderen helpt te begrijpen welke acties ze moeten ondernemen als het rode alarm afgaat. Ook inbegrepen is een kleurboek, knijpballen, bellenblaasmachines en ander therapeutisch en stressverlichtend speelgoed en spelletjes. “Dank je wel uit de grond van mijn hart. We kijken er naar uit als je komt en ziet dat waar we wonen echt heel mooi is”, aldus Esther. “En alstublieft God, op een dag [ik bid] dat er vrede zal zijn.” Weet dat uw genereuze donaties het voor ons mogelijk hebben gemaakt om kwetsbare en getraumatiseerde gemeenschappen in de buurt van Gaza te helpen door essentiële veilige kamers en andere praktische hulpmiddelen te bieden om het hoofd te bieden aan het trauma dat gepaard gaat met terugkerende aanvallen in de regio.

Deze steun is een belangrijke boodschap aan de Israëli’s dat ze niet alleen zijn. Deze hulp helpt degenen die in de frontlinie van de strijd leven te versterken. Blijf alstublieft het AID-werk van de ICEJ steunen, dat gevolgen heeft voor Israëlische gemeenschappen die onze hulp dringend nodig hebben. Geef vandaag voor icej.nl/crisis